Galaxy blog: Mi az a Galaxy Store?

Hétfő óta elérhető a Samsung hivatalos alkalmazásboltja, a Galaxy Store, amelyben a koreai gyártó prémium fizetős alkalmazásokat kínál Android rendszert futtató telefontulajdonosoknak. A kezdeményezés a Google-féle Android Market magyarországi hiányosságait próbálja befoltozni: kis hazánkban ugyanis nem érhetünk el fizetős tartalmakat a keresőóriás hivatalos boltjából; legalábbis külső beavatkozás nélkül.

Így néz ki a bolt egy Galaxy Taben
Így néz ki a bolt egy Galaxy Taben

Úgy tűnik, a kínálat folyamatos bővítésére tett ígéretet tényleg komolyan gondolják a Samsungnál: míg a hétfői induláskor csak hat alkalmazás volt elérhető (Need For Speed: Shift HD, Asphalt 5 HD, Assasin’s Creed HD, The Sims 3, Monopoly HD, Bejeweled), három nappal a start után már 52 játékot kínál a bolt. Bár ez még nyilván alul marad az Android Market több mint 200 000 kínálatánál, mégis jó dolog, hogy olyan dolgokat vásárolhatunk meg készülékeinkre, melyeket eddig nem érhettünk el.

A vásárlás menete

A vásárláshoz először létre kell hoznunk egy MySamsung fiókot ezen a címen, a folyamat csak pár percet vesz igénybe; regiszrálás és bejelentkezés után már mehetünk is vásárolgatni. Míg a kínálatot számítógépről is böngészhetjük, a játékokat csak a megfelelő mobiltelefon böngészőjéből vehetjük meg.

A fizetéshez a böngésző átirányít minket az OTP bank megfelelő oldalára, ahol egy arra alkalmas bankkártyával be is fejezhetjük a vásárlást. Kivonat az oldalról: használható minden Visa, Visa Electron, American és Express kártya, az OTP Bank Zrt. által kibocsátott Maestro kártyák, továbbá azok az Electron kártyák, amikre a kibocsátó bank engedélyezte a kártya internetes vásárláshoz való használatát.

A vásárlás után pedig nincs más dolgunk, mint letölteni és telepíteni az alkalmazást, majd iény szerint végigkockulni vele a napot. Az alkalmazásboltban egyébként saját szoftverek értékesítésére is van lehetőség, erre egy külön bejegyzésben ki is fogunk térni.

Mire kell odafigyelni?

A játékok vásárlásánál oda kell figyelni, milyen készülékre mint tölt le az ember, lévén az eltérő hardverrel és operációs rendszerrel szerelt modellek között simán felléphetnek kompatibilitási gondok. Ezért van az, hogy néhány játéknak több, eltérő modellre írt verziója is elérhető, valamint a leírás végén mindig szerepel, hogy az adott szoftver melyik típushoz ajánlott. Jelenleg csak hat készülék: Spica, Galaxy S, Galaxy 3, Galaxy Ace, Galaxy Mini és Galaxy Tab; a Galaxy 5 támogatását lehet hiányolni. Egyelőre csak játékok érhetőek el a boltból, a közeljövőben egyéb alkalmazások is fel fognak kerülni.

Így néz ki a fizetés egy Galaxy Taben
Így néz ki a fizetés egy Galaxy Taben

A letöltést érdemes stabil internetkapcsolat mellett végezni, lévén minden megvásárolt alkalmazás csak egyszer rántható le (természetesen többször is meg lehet venni, de ki akar ugyanazért kétszer fizetni?). Az oldal mobilos böngészését fektetett (azaz landscape) módban ajánljuk, állítva ugyanis néhol szétesik a képgaléria; ezen még dolgoznak a Samsung programozói.

A bolt üzemeltetői figyelembe veszik a felhasználók igényeit és véleményeit is,  az erre a célra fenntartott fórum a Samsung Magyarország hivatalos Facebook oldala, speciális kérésekkel itt érdemes próbálkozni.
dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

  • Galaxy blog: Start!

    Elindult a Samsung androidos telefonjaival kapcsolatos blog, amely a közeljövőben Galaxy S II prototípus-rovattá alakul át.