Hirdetés

Richard Yu már Mate X-et használ

Reptéren bukott le a Huawei fogyasztói üzletágának vezére, és ez a Mate X már lehet, hogy a megjelenésre kész, átszabott változat.

Bár az elsőség az összehajtható kijelzős mobil/táblagép hibridek között a Royole Flexpait illeti meg, a nagy csatát az előbb bejelentett Galaxy Fold és a sokak szerint letisztultabb Huawei Mate X vívja, a világ jelenlegi első és második számú gyártójától várható ugyanis, hogy nagyobb mennyiségben képesek gyártani és értékesíteni efféle érdekességeket.

Kezünkben a Mate X február végi verziója
Kezünkben a Mate X február végi verziója [+]

A Huawei egyébként annak ellenére kezünkbe adta a maga megoldását az MWC-n a később problémákba ütköző Folddal szemben, hogy később hullott le róla a lepel, és kifejezetten tetszett nekünk a kifele hajló, noccsmentes dizájn, nyitva 8, csukva 6,6"-es képátlót biztosítva a leendő vásárlónak.

A Mate X kameránk előtt, összecsukva
A Mate X kameránk előtt, összecsukva [+]

Igaz, talán éppen a Fold késése miatt dönthetett úgy a sencseni gyártó, hogy nem sieti el saját hajlítható kijelzős masinájának piacra dobását, melynek szeptemberi premierdátuma továbbra is csak iparági pletyka, semmint megerősített tény.

Richard Yu kezében már a kiadásra szánt Mate X lehetRichard Yu kezében már a kiadásra szánt Mate X lehet Richard Yu kezében már a kiadásra szánt Mate X lehet (forrás: Android Authority) [+]

Richard Yu viszont már boldogan használja a Mate X-et: nyilván egészen véletlenül kapták lencsevégre vele az egyik repülőtéren pont akkor, amikor a rivális Galaxy Fold új megjelenését szeptember végére kitűzték. Az elmúlt hónapokban egyébként a Huawei is toldozta-foldozta a ketyerét (plusz eléggé elfoglalt volt a kínai-amerikai gazdasági háború kellős közepén), és a Gizmodo úgy tudja: a Mate X 8 grammot karcsúsodott, a kiadásra szánt darab igy 287 grammot nyom.


(forrás: Android Authority)

Ezzel a hibrid készülék légiesebbé vált, cserébe 4500 mAh-ról 4400 mAh-sra csökkent a telep, ami azért nem akkora érvágás. A Mate X 2200 x 2480 pixeles kijelzőjét egyébként a Kirin 980 hajtja meg, az Android 9-en alapuló EMUI felület pedig felkészült a változó képarány gördülékeny szoftveres váltogatására. Most már csak az az aprócska kérdés maradt, hogy melyik készülék kerül előbb piacra, és melyik első generációs összehajtható mobil lesz a start pillanatában kiforrottabb.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés