Részletek a Project Ara Spiral 2-ről

Hirdetés

Kéretik bekapcsolni a biztonsági öveket, ugyanis a Google részleteket osztott meg a moduláris készülékének legújabb prototípusával kapcsolatban, melyet majd egy előre meghatározott fejlesztői konferencián mutatnak be hivatalosan. A Project Ara néven zajló fejlesztési fázis eredménye a Spiral 2 fantázianévre hallgató kütyü, mely majd az idei év második felében lesz először megtapogatható, méghozzá Puerto Ricóban.

Google Project Ara Spiral 2

A Spiral 2 specifikációt tekintve két chipsetről beszélhetünk, az egyik a Marvell PXA1928, a másik pedig a Tegra K1. Ezen kívül a 720p felbontású kijelző, a 5 megapixeles kamera, a microUSB port, az akkumulátor, valamint a hangszórók szintén alapvető elemei a készüléknek. Adatkommunikációs szempontból a 3G támogatásról, a WiFi-ről és a Bluetooth-ről esett szó.

Google Project Ara Spiral 2

Egyelőre egyébként 11 működő modult készített a Google, ám ezt a számot az év végéig már 30-ra fel szeretné tornázni a vállalat. Íme egy videó, amin rengeteg érdekesség látható:

A Google a Puerto Ricóban található szolgáltatókkal együttműködve értékesíti majd ezeket a részegységeket, a felhasználókhoz való eljutást pedig kisebb kamionokkal oldják majd meg. A következő prototípus; a Spiral 3 már túltesz majd elődjénél, hiszen LTE támogatást és jobb üzemidőt ígér.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés