Hirdetés

Remekül fogy a OnePlus 5, egyet meg is gyötörtek

A gyártó szerint nagy az érdeklődés a dupla hátlapi kamerás phablet iránt. A JerryRigEverything is rátette a kezét egyre, majd a vésőit.

Kevés titok maradt, de azért fontos nyári esemény volt tegnap, amikor az akár 8/128 gigabájtos RAM/tároló konfigurációban elérhető OnePlus 5 bemutatkozott. Sokan várták a dupla kamerás, mutatós, bár koránt sem eredeti megjelenésű mobilt, igaz, némi áremelkedést meg kell emészteni. Ennek ellenére gyorsabban fogy az Android 7.1.1-es rendszert futtató phablet, mint bármelyik OnePlus elődmodell, büszkélkedett el vele Carl Pei társalapító úr.

Ha egy telefon népszerű, akkor jó eséllyel köt ki egy példány Zack Nelsonnál, aki előszeretettel kínozza meg a legszebb és legdrágább kütyüket. A Gorilla Glass 5 védőüveggel védett előlap a Mohs-féle skálának megfelelő vésők közül először a hatos keménységűtől karcolódott meg, komolyabban pedig csak a hetessel. Ez tökéletes szinkronban van más, hagyományos edzett üveg alapú csúcsmobillal, ennél jobban csak a zafírüveg bírja. Az ujjlenyomat-olvasó kerámiaborítása állta a papírvágó karcait, így alighanem a köröm sem hagy rajta nyomot. Ugyanígy érintetlen maradt a dupla lencse a hátlapon, a LED villanót viszont műanyag borítja, felsérthető.

Az alumínium ház fekete festését nyilván le lehet kapargatni papírvágóval, kulccsal nekiesve és megtörölgetve viszont a bevonat érintetlen marad. A nagyjából értelmetlen nyílt lángos teszten nem minden amoledes képpont állt vissza eredeti állapotába, van olyan rivális, amelyiknek meg sem kottyant az ilyen beavatkozás. A végére maradt a hajlításteszt, és a HTC U11-gyel szemben a OnePlus 5 nem hasalt el: komoly erőfeszítésre is legfeljebb a kijelző közepe vált le a meghajló oldalkeretről, felengedés utána pedig visszaült a helyére. A Gorilla Glass védőüveg nem tört be egyik irányba való hajlításkor sem, a fémváz pedig visszaegyenesedett eredeti állapotába. Magyarán a képernyőkávákkal nem spóroló phablet jó eséllyel kibírja, ha ráülnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés