Rekordméretű akkumulátorral mutatkozott be a Xiaomi Mi Watch

A Xiaomi első okosórája csúcskategóriás felszereltséggel és kivitelben is elérhető, egyedi, MIUI for Watch felhasználói felülettel megspékelve.

A Xiaomi Mi CC9 Pro mellett a gyártó ma az első saját brand alatt bemutatott okosóráról is lerántotta a leplet. A hivatalos kommunikáció apró telefonként aposztrofálja a csuklón, így természetesen nem hiányozhat az 4G képes eSIM támogatás, a WiFi, a GPS, az NFC, a Bluetooth, a beépített mikrofon és a bővíthető alkalmazáskínálat, ami már most több mint 40 appot jelent, az áruház pedig nyitva áll a külsős fejlesztők számára is. A Mi Watch saját felhasználói felülettel Google Wear OS alapokon fut, ami a Tizen és a gyári Wear OS mellett a watchOS konkurenciája kíván lenni.

Az Apple Watch formatervére emlékeztető készülék 1,78 hüvelykes, AoD funkcióval kiegészített AMOLED kijelzőt kapott 44 milliméteres méretben. A tokozás alumínium, a pulzusszenzornak helyet adó hátlap viszont kerámiából készül, a Premium Edition Mi Watch pedig rozsdamentes acél házzal és zafírüveggel indokolja a 85 ezer forintos árcetlit. Egyelőre az alapmodell is csak Kínában, november 11-től lesz elérhető 1299 jüanért, ami körülbelül 54 ezer forintnak felel meg.

Hardver szempontjából a Qualcomm legfrissebb ultramobil platformjára esett a választás, a Snapdragon 3100-at pedig 1 GB RAM és 8 GB belső tárhely kíséri. A hagyományos fitneszfunkciókkal is rendelkező eszköz úszáskövetésre is alkalmas, a hatalmas, 570 mAh-s akkumulátor pedig 36 óra folyamatos 4G használatot ígér. (Mellesleg említjük meg, még a Nubia Alphába is csak egy 500 mAh-s telepet bírtak belepasszírozni.) A MIUI for Watch OS-szel futó, fekete vagy ezüst készülék nemzetközi elérhetőségéről egyelőre nem esett szó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés