Rekorder az LG gigászi hirdetőtáblája

Ha hirdetésekről van szó, nem létezik olyan, hogy túl nagy felület, csak túl kevés pénz, a gyártók pedig hajlandóak akár több milliárd forintnyi összeget is reklám céljából elkölteni a Time Square felöltöztetésétől kezdve hatalmas léghajóig, csak hogy a lehető legnagyobb méretben értesüljön a mindennapok embere a termékeikről. Persze nem mindenhol van hely mondjuk gigászi reklámtábla elhelyezésére, a szaudi sivatag azonban elég tágas térnek bizonyult, hogy a valaha készült legnagyobb kültéri hirdetőplakátnak otthont adjon.

Guinness rekordot ért az LG rijádi hirdetőtáblája

A rijádi repülőtérre vezető úton mostantól vélhetőleg az is meg fog ismerkedni az LG rekorddöntögető csúcskészülékével, a G3-mal, aki egy sötétített limuzin hátsó ülésén éppen érintőképernyős készülék használatával van elfoglalva, a 240 méter hosszú és 12 méter magas hirdetőtáblát ugyanis elég nehéz lenne nem észrevenni.

Nehéz nem észre venni naplemente után az LG G3 reklámtábláját

Főleg nem éjszaka, amikor egy kisebb település megvilágításával vetekedő fénymennyiség vetül a fehér felületre. A 3000 négyzetméteres tábla tartóelemeihez 1800 tonna acélt kellett felhasználni, amivel a szerkezet hivatalosan is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. A gigászi hirdetőtáblától évi 25 millió dolláros bevételt várnak a koreaiak, és ha még az nem is jönne össze, akkor is elmondhatják, hogy övék a legnagyobb kültéri hirdetőtábla a világon. Legalábbis amíg egy rivális gyártó túl nem licitálja őket.

Előzmények

Hirdetés