Reflektorfényben a Lumia 920 automata fotómódja

Az optikai képstabilizátor videó üzemmódban való tesztelését követően az Engadget csapata a Lumia 920 éjszakai fotózási teljesítményét vette górcső alá, méghozzá esti utcákat fényét szimuláló 5 lux megvilágítású környezetben. Az alant látható összehasonlító fotók kapcsán fontos megjegyezni, hogy mindegyik minden készülék esetén AUTOMATA üzemmódban készült. Éjszakai módban természetesen valamennyi készülék nagyobb ISO érzékenységre kapcsol és hosszabb záridőt engedélyez, ám a jelen teszt azt demonstrálja, hogy milyen az, amikor valaki meglát valamit, előkapja a telefonját és készít egy képet és nem akar vagy a pillanat varázsa miatt nincs ideje a beállításokkal babrálni. A Lumia 920 automata üzemmódban is relatíve zajszegény, részletgazdag és élénk színű fotókat készít, míg a PureView 808 képei kissé fakók és a színek enyhén bíborba hajlanak. A Samsung Galaxy S III-tól és a HTC One X-től eltérően az iPhone 5 fotói kellő fényerejűek, ám kissé narancsos-vörös színezetűek és eredeti felbontásban az erős zajszűrés nyomai is megfigyelhetőek. A teljes felbontású tesztképek, valamint a Helsinki utcáin készített valódi tesztképek az Engadget oldalán érhetőek el az alábbi linken, ahonnan 100 MB-os tömörített állományban a teljes anyag letölthető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Reflektorfényben a Lumia 920 optikai stabilizátora

    Az Engadget a Nokia székházában tett látogatásakor hasonlította össze a Lumia 920 optikai képstabilizálását az iPhone 5, a Galaxy S III és a HTC One X digitális megoldásával.

  • Az első valódi Lumia 920 tesztfotó

    A Lumia 920 képhamisítási botrányára reagálva a Nokia a The Verge számára lehetővé tette az első hivatalos tesztfotó elkészítését.

  • Bemutatkozott a Lumia 920

    Kesztyűben is használható WXGA kijelzővel, optikai képstabilizátorral és bivalyerős kétmagos processzorral érkezik a Nokia első Windows Phone 8 mobilja.

  • Mobilos kamerák egymás ellen

    Összeszedtük a jelenlegi mezőny legismertebb és legjobb kamerás okostelefonjait, hogy összemérjük produkcióikat. Óriásteszt következik.

Hirdetés