PSP telefon fejlesztésbe kezdhet a Sony

A Sony Ericsson rajongói már évek óta arról álmodoznak, hogy a Cyber-shot, Walkman és Bravia márkanevek után kedvenc gyártójuk végül a Handycam és PSP logót is kölcsönveszi majd japán anyavállalatától. A japán-svéd gyártó azonban a fent említett márkanevek felhasználásával sem tudott igazán komoly eredményeket felmutatni és az egyre élesedő verseny, valamint a Nokia N-gage platformjának gyenge szereplése miatt végül a Sony úgy döntött, hogy nem engedi meg nagyvállalatának egy mobilba oltott konzol megalkotást, helyette csak gyengébb játékmobilokkal rukkolhatott elő az „F”, azaz „Fun” szériában.


A kép csak illusztráció (forrás: Engadget)

Az Apple iPhone és iPod Touch játékplatformként elért sikere és a frissen bejelentett PSP Go magas árának negatív visszhangja azonban ráébresztette a komoly veszteségekkel küzdő japán óriást arra, hogy a fejlett grafikai képességekkel és szolgáltatói ártámogatás révén igen alacsony áron beszerezhető iPhone ellen csak hasonló ajánlattal lehet felvenni a versenyt. A Reuters értesülése szerint a Sony júliusban indítja új projektjét, melynek célja a Sony PSP platform Sony Ericsson mobiltelefonba történő integrálása. A közös fejlesztés várhatóan a karácsonyi szenzora nem lesz képes eredményeket produkálni, így az esetleges PSP telefon bemutatása is még sokat várathat magára.

Azóta történt

Előzmények

  • Bemutatkozott a Sony Ericsson T715

    A japán-svéd gyártó stílusos, szálcsiszolt alumíniumburkolatba rejtett csúszkával és hosszú üzemidővel rendelkező Bluetooth fülessel bővítette kínálatát.

  • Karkötőbe oltott telefon a Sony Ericssontól

    A japán-svéd gyártó hamarosan karkötőbe integrált telefonnal rukkolhat elő, legalábbis a szabadalmi bejegyzés már megszületett.

  • Sony Ericsson Naite: Fókuszban a környezet

    A GreenHeart koncepció jegyében készülő, újrahasznosított burkolatú, 33 óra zenelejátszásra képes mobil, méretes QVGA kijelzőt, microSD foglalatot, elektronikus kézikönyvet és hatékony töltőt kapott.

  • Sony Ericsson modellek microSD foglalattal

    A japán-svéd gyártó a jövőben a Sony M2 kártyái helyett az iparági szabványnak tekinthető microSD memóriák használata mellett döntött.

Hirdetés