Sony Ericsson Naite: Fókuszban a környezet

A Sony Ericsson tavaly jelentette be a környezettudatos GreenHeart koncepcióját, mely jegyében a cég egyre több újrahasznosítható anyagot, környezetbarát gyártástechnológiákat és kisebb, könnyebb csomagolóanyagokat fog használni. Ezen túlmenően 2015-ig a gyártó teljes széndioxid-kibocsátása 20 százalékkal fog csökkenni, miközben a termékek teljes életciklusára vetített széndioxid-terhelése 15 százalékkal csökken. Ez utóbbi a fejlettebb energiagazdálkodás és az energiatakarékos töltők használata mellett könnyeben újrahasznosítható burkolatok és alkatrészek használatát is jelenti.

Az alant látható Sony Ericsson Naite az első teljesen GreenHeart koncepció jegyében tervezett mobil, mely újrahasznosított műanyag burkolatot, hatékony töltőt, közvetlenül a telefonon elérhető elektronikus kézikönyvet, a kijelző fényét automatikusan szabályozó fénymérő szenzort és egészen apró csomagolást kapott. A nyomtatott útmutató elhagyása 90 százalékkal kevesebb papír használatát teszi szükségessé, míg a könnyű és kisebb csomagolás a termékek szállításakor kibocsátott széndioxid mennyiségét körülbelül 80 százalékkal csökkenti.

A Sony Ericsson Naite 2,2 hüvelykes, 240x320 képpontos TFT kijelzőt, 2 megapixeles kamerát, HSDPA és EDGE átviteli képességet, MegaBass hangzásra is képes zenelejátszót, RDS FM rádiót, sztereó Bluetooth modult, microSD kártyával bővíthető 100 MB belső memóriát, Google Maps és Search alkalmazást, valamint 33 óra zenehallgatást vagy 9 óra 40 perc beszélgetést kínáló akkumulátort is kapott. A 108x47x12,6 milliméteres és 84 grammos készülék szürke és vörös színekben a következő negyedév során kerül bevezetésre a világ számos régiójában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés