Nem volt olcsó a Mi Mix Alpha kijelzője

A Xiaomi koncepciómodelljének paneljét két éve fejleszti egy kínai OLED gyártó. A tömeggyártás kizárt.

A Mi Mix Alpha készüléket körbe ölelő megjelenítőjét a kínai Visionox gyártotta, a közel két éves fejlesztésben legalább ezer mérnök vett részt és 500 millió jüanjába került a Xiaominak. Az olyan 21 milliárd, plusz az apró. Lei Jun elmondta, az Alphával mindössze a figyelemfelkeltés volt a cél, a horribilis fejlesztési költségek ellenére sem veszik fontolóra a tömeggyártást.

A Xiaomi rengeteg erőforrást ölt az OLED gyártásba, Wang Teng Thomas, a Xiaomi termékmenedzsere szerint a kínai OLED szegmens az idei növekedés után jövőre érhet el igazi áttörést. A Mix Alpha panelje eltér a hajlítható kijelzőktől, mivel a fix ívek miatt lehetőség volt üvegborítás alkalmazására, így a műanyag felület sérülékenységét is kiküszöbölték, noha a prototípusok még plasztik bevonattal készültek. A kereskedelmi forgalomba szánt darabok üvegborításúak.

A Visionox egyébként a pekingi Csinghua Egyetem OLED projektcsapata, az egyetemek QS Világrangsorában pont a Yale-t előzik a 16. helyen. Mellesleg a Xiaomi két élen hajlítható koncepciómodelljéhez is ők fejlesztették az OLED panelt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés