Nem fogy jól Dél-Koreában az LG V10

Úgy tűnik, hogy valamiért az LG-nek sem megy mostanság úgy a biznisz, mint korábban, hiszen az év elején bemutatkozó G Flex 2 egyáltalán nem fogyott jól, de a G4 sem felelt meg eddig az előzetes várakozásoknak. Nem sokkal ezelőtt debütált a V10, amitől sokat vártak a koreaiak, úgy tűnik azonban, hogy hazai földön erre a csúcsmodellre sem mutatkozik túl nagy igény.

Az ATLAS Research & Consulting felmérést készített az október 8-tól október 14-ig történő eladásokból, és hazai földön a V10 a legtöbbet értékesített mobilok között mindössze a tizenötödik helyet érte el, ami egyáltalán nem túl biztató, főleg annak fényében, hogy a termékciklus legelején jár a mobil.

Hozzá kell azonban tenni, hogy Dél-Koreában hatalmas a verseny és a piac, ráadásul a készülék még más országokban, nagyobb régiókban nem is érhető el, így azért az LG-nél még nem kell szomorkodni, az európai vagy az amerikai megjelenés sokat javíthat a V10 sikerességén. A Samsungnál viszont ténylegesen nagy lehet az öröm, hiszen a Galaxy Note5 már hetek óta vezeti a listát, és a Galaxy Grand Max, valamint a Galaxy A5 is nagyon jól teljesít. Az elemzők szerint egyébként az LG legnagyobb hibája abban rejlik, hogy magas árfekvés esetén a felhasználók inkább más gyártók termékeit választják, vagyis azonos árcímke mellett jobbnak találják a többi eszközt.

Az LG-nél ráadásul a G4 megjelenésének idején még 14 millió eladott darabszámot vártak, ám ettől még nagyon messze van a phablet, és ezt az eredményt valószínűleg sosem éri el, pedig tényleg egy jól optimalizált és jó tudású mobilról beszélünk. A vállalatnál ráadásul meg kell majd szorítani a nadrágszíjat, hiszen az iPhone 6s és 6s Plus már Dél-Koreában is előrendelhető, és nem meglepő módon rengetegen szeretnék megkaparintani az Apple új készülékeit.

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

    A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

  • Samsung Galaxy Note5 - ötletes öthetes

    Vékonyabb és keskenyebb lett a Samsung új csúcsphabletje, az üveg hátlap, a kiváló kamera és a remek lapkakészlet bizonyára sokaknak tetszeni fog, az árcímke viszont már kevésbé barátságos.

  • LG G4 - nehéz rajta fogást találni

    A dél-koreaiak csúcsmodellje nagyon jól teljesít, kiváló képeket készít a 16 megapixeles kamera, szép a Quantum IPS kijelző, és a rendszersebesség is szinte hibátlan.

Hirdetés