Saját fizetési megoldást indít az LG

Hirdetés

Még amikor Berlinben jártunk az IFA kiállításon, Ken Honggal készítettünk interjút, kamerán kívül pedig beszélgettünk az Apple Payről és a Samsung Payről. Már akkor is lehetett érezni, hogy az LG sem szeretne kimaradni a buliból, most pedig meg is erősítették a gyártó képviselői, hogy jövő hónapban útjára indítják saját fizetési szolgáltatásukat. „Egyelőre még több szerződés aláírás vár ránk a nagyobb kártyatársaságokkal, mielőtt hivatalosan is debütálna platform" - nyilatkozták az LG Electronicstól. Már egyébként októberben is célozgattak arra, hogy a V10-ben található ujjlenyomat-olvasó kiválóan használható lesz a hitelesítési eljárás során.


Az LG V10 biztosan támogatni fogja a vállalat fizetési megoldását

Az LG Electronics a két legnagyobb dél-koreai kártyatársasággal, a Shinhan Carddal és KB Kookmin Carddal állítólag már lepaktált, a fizetési megoldás pedig a hírek szerint az LG-Play nevet kapja majd. Nagy kérdés viszont a technológiai háttér, hiszen amíg az Apple kizárólag az NFC-t, addig a Samsung az MST (Magnetic Secure Transmission), azaz mágnescsíkos leolvasást is támogatja, így sokkal szélesebb körben használható a fizetési rendszere. Noh Geun-chang, a HMC Investment & Securities egyik elemzője azonban borúlátó, hiszen szerinte túl erős a konkurencia, így nem bízik az LG sikerességében. Meglátjuk, az biztos, hogy minél több a lehetőség, annál jobb a felhasználóknak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • Nem fogy jól Dél-Koreában az LG V10

    Az ATLAS Research & Consulting cég kimutatásai szerint a vállalat legújabb csúcskészüléke iránt egyáltalán nem mutatkozik túl nagy igény, a Samsung viszont jobban teljesít.

  • LG G5: Snapdragon 820 és 20 megapixeles Sony kamera?

    Friss sajtóértesülések szerint jövőre sem fog lóerőhiányban szenvedni az LG soron következő csúcsmodellje, a kameraszenzort pedig a Sony kifejezetten az LG igényeihez igazíthatja.

  • LG G4 - nehéz rajta fogást találni

    A dél-koreaiak csúcsmodellje nagyon jól teljesít, kiváló képeket készít a 16 megapixeles kamera, szép a Quantum IPS kijelző, és a rendszersebesség is szinte hibátlan.

Hirdetés