Nehéz megjósolni az iPhone 6s jövőjét

Az Apple legújabb generációs iPhone készülékei nagyon jól teljesítenek, főleg Amerikában keresettek nagyon, ami az új programnak is köszönhető, így az USA-ban a régi telefonokról is könnyebb váltani. Kérdés persze, hogy a világ más részén mennyire fogynak jól a mobilok, vajon eléri-e a 76 milliós eladott darabszámot az almás vállalat, hiszen ez az egyáltalán nem titkolt szándékuk. A cégnél egyelőre nem nyilatkoznak az üggyel kapcsolatban, a minden rekordot megdöntő hétvége után a következő jelentésre jövő év elején lehet számítani, amikor a pénzügyi riportjukat közzéteszik a cupertinóiak.

Még mindig alul található a hangszóró
[+]

A nagy csend persze óriási lehetőséget biztosít az elemzőknek arra, hogy számolgassanak egy kicsit. Katy Huberty, a Morgan Stanley alkalmazottja szerint az iPhone 6s a közeljövőben még inkább erősödni fog, véleményét pedig arra alapozza, hogy a legújabb kutatások szerint tíz százalékos éves növekedést mutat azoknak a száma, akik a következő tizenkét hónapban új telefont szeretnének vásárolni. A tulajdonosok nagy része továbbra is hűséges marad az Apple-höz, főleg Amerikában és Kínában lojálisak az emberek.

Van természetesen ellentétes oldal is, hiszen John Vinh, a Pacific Crest Securities munkatársa szerint az Apple által elérni kívánt 76 milliós eredmény egyszerűen szemben áll a valósággal, maximum 67 millióra lehet számítani, ami persze még így is rendkívül magas érték. Saját forrásai Ázsiából származnak, ahol állítólag 15 százalékkal csökkentette a komponens megrendelések számát az almás cég, mivel csökken az érdeklődés az új termékek iránt. Nyugat-Európában és Észak-Amerikában a készlettel is gondok vannak, hiszen a legtöbb szolgáltatónál kiapadtak a források.

Továbbra is kompaktnak és minőséginek mondható a kisebbik iPhone
[+]

Akárhogy is nézzük, egyelőre még mindenki csak találgat, hiszen ameddig hivatalosan nem erősít meg valamit az Apple, addig minden csak előzetes számolgatásnak tűnik. Hozzá kell tenni azt is, hogy ha az első három nap alatt több mint tízmilliót értékesített telefonjaiból a techóriás úgy, hogy csak néhány országban debütáltak először az eszközök, akkor el lehet képzelni, hogy milyen eredményeket fognak felmutatni akkor, mikor a többi 50-60 ország adataiból is szemezgethetnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés