Nagyot ugrott Európában az Android

A zöld robotos rendszer az eddigieknél és nagyobb mértékben erősödött, a top öt országban például háromnegyedes többséggel rendelkezik.

A Kantar Worldpanel elemzőcég számba vette a mobil operációs rendszerek 2016 első negyedéves részesedését, amiből kiderült, hogy az elmúlt két év legjelentősebb erősödésén van túl az Android. A Google szoftvere a 7,1 százalékos plusznak köszönhetően immár 75,6 százalékon áll az EU5-ben (Anglia, Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország). Kínában is elég elég jól teljesített a zöld robotos rendszer, hiszen 6 százalékkal nőtt a piaci szelete, így most 77 százalékon áll, az USA-ban pedig 7,3 százalékos az erősödés, ott jelenleg 65,5 százalékot birtokolva áll a dobogó legfelső fokán.


[+]

Lauren Guenveur, a cég egyik analitikusa szerint az Android térnyerése nem egy vagy két játékosnak köszönhető, hanem különféle márkáknak, ökoszisztémáknak, méghozzá más-más régiókból. Az Apple azonban már nem teljesít ilyen jól, az EU5-ben például 20,2 százalékról 18,9-re estek vissza, a kimutatások szerint közel 3,3 százalék iOS felhasználó váltott Androidra. Kínában a 2015 év végi negyedévhez képest 21,1 százalékra csökkent a részesedés (26,1 százalék volt), bár elvileg az iPhone SE sokat javíthat ezen, mivel a világ legnépesebb országában nagy a kereslet a kicsi, ám mégis bivalyerős kütyü iránt.

A legnagyobb békát a Microsoftnak kellett lenyelnie, az 5 százalékos negatív mérlegnek köszönhetően a Windows Phone 4,9 százalékra esett vissza, és ami még bosszantóbb a redmondiaknak, hogy a júzerek 7 százaléka gondolta úgy, hogy áttér Androidra. Olaszországban és Franciaországban a legtöbben a Huawei, Wiko és Asus hármas egyikét választották, Amerikában pedig a Samsung, a Motorola és az LG a menő.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés