MyAudio blog: Full HD kijelzővel jön az X5 felfrissített verziója

Nemrég tesztelhettük a MyAudio Phone Series X5-öt, amiben négymagos processzor dolgozik és jókora, 5 inches kijelzőt is kapott. Mivel ennek a gépnek igen jól sikerült a piaci fogadtatása, hiszen tudásához mérten versenyképes áron került forgalomba, ezért a cég a termék frissítése mellett határozta el magát, s behozták a piacra az X5F kódnevű készüléket, ami rátesz egy lapáttal az eddigiekre.

Külsőleg nincs számottevő változás, ugyanúgy két akkumulátort talál a dobozban az ember, a nagyobbikhoz kijelzővédővel összeépített hátlap tartozik. A telefon méretei nem térnek el az elődmodellétől, ahogyan a formavilág is szinte kiköpött mása az X5-nek, viszont az IPS panel most már 1080 x 1920 pixeles felbontást ad, ami a csúcskategóriában sem annyira gyakori egyelőre. A betekintési szöggel továbbra sincs gond, a pixelsűrűség megegyezik a Sony Xperia Z-nél látott értékkel, azaz 441 ppi-ről beszélhetünk. Ez azt jelenti, hogy szabad szemmel nem láthatóak a képpontok.

A hardver maradt MediaTek alapokon, a négymagos, MT6589-es SoC 1,2 GHz-es órajelen ketyeg, a RAM mérete 1 GB, a grafikáról a PowerVR SGX544-es GPU gondoskodik. Ez már az elődmodellnél is kellemes tempót biztosított, az X5F azonban egy ponton mutat azért eltérést, a belső tárhely ugyanis 16 gigabájtosra duzzadt, de megmaradt a microSD bővíthetőség lehetősége. A készülék fehér és fekete színben érhető el, a bruttó, független végfelhasználói ár 89 900 forintos, amiért cserébe mindkét SIM képes HSDPA kapcsolatra, megkapjuk az 1750-es és a 2500-as akkumulátort, és a 164 grammos telefont is.

A kamera továbbra is 12 megapixeles, van FM-rádió, s természetesen Android alapokra épül az eszköz, egészen pontosan a 4.2.1-es verzióra, tehát a frissességgel sincsen gond. Hamarosan komplett teszt is lesz a Mobilarena hasábjain, ez azt is jelenti, hogy ha bárkinek lennének extra kérdései, ne habozzon azokat a fórumban feltenni, hogy a tesztben meg tudjuk válaszolni.

Előzmények

  • MyAudio Phone Series X5 - ötödik elem

    Jókora telefon, négymagos processzorral, jóféle kijelzővel, két akkumulátorral, két SIM kezelésére felkészítve. Ez akár valami koreai ütős cucc is lehetne, pedig nem onnan származik.

Hirdetés