MWC: Samsung G810 élőben

A Samsung a G800 nagyobb testvérének bemutatóját is a Mobile World Congressre időzítette. A G810 néven debütáló újdonság megőrizte az 5 megapixeles, belső optikai zoommal is rendelkező optikát, a külső jegyek sem nagyon változtak, ám belül történt egy hatalmas változás: Symbian 9.2 S60 operációs rendszer költözött a telefonba.

Ezzel a G810 a Nokia N95 ellenfelévé vált, pont akkorra, mikorra kijött az N96... Viszont a belső optikai zoom továbbra is egyedülálló. A kijelző QVGA felbontású maradt, de bekerült a GPS a funkciók közé, bár remélhetőleg nem azzal a szoftverrel, amit az i550-ben láthattunk.

A G810 természetesen HSDPA hálózatokon is működik, a zenelejátszáshoz szabványos, 3,5 mm-es jack csatlakozót kínál, a memória microSD kártyával bővíthető. Furcsa viszont, hogy hiába a Symbian operációs rendszer, egyik gombra sem rajzolták rá a menübe való belépés jelét, ezt az embernek meg kell szokni, ugyanis a bal alsó funkcióbillentyű dobja be a júzert a főmenübe.
A rövid nyomkorászás kapcsán az volt az érzésünk, hogy egy megfelelően gyors, kicsit husi, de igen minőségi készülékről van szó, pláne, hogy elődjéhez hasonlóan a G810 is jellemzően fém burkolatokkal operál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés