MWC 2015: Bővül a D-Link otthonautomatizálási termékcsaládja

A D-Link jelentősen bővíti a mydlink Home okosotthonos termékpalettáját, Barcelonában mutatták be újdonságaikat, amelyek közül talán a legfontosabb a Connected Home Hub (DCH-G020), amely az otthoni routerre csatlakozva WiFi és Z-Wawe képességeinek köszönhetően tulajdonképpen a közvetítő szerepét fogja betölteni a különféle technológiákra épülő okosotthonos kiegészítők, valamint az Android és iOS rendszereken futó mydlink Home alkalmazás között.

Persze a hub mellett egyéb újdonságok is bemutatkoztak, többek között egy ajtó- és ablaknyitó szenzor (DCH-Z110), egy mozgásérzékelő (DCH-Z120), egy vízszivárgás szenzor (DCH-S160), egy sziréna (DCH-S220) és egy füstérzékelő (DCH-Z310). Efféle kiegészítők korábban is piacon voltak, az újdonságok vonzereje a gyártó szerint a kiemelkedő megbízhatóságukban rejlik, a mozgásérzékelő például rendkívül erős fényben is hibátlanul teszi a dolgát.

DCH-G020-as hub és DCH-Z310-es füstérzékelő szenzor DCH-G020-as hub és DCH-Z310-es füstérzékelő szenzor
DCH-G020-as hub és DCH-Z310-es füstérzékelő szenzor

„Fokozott érdeklődéssel várjuk a mydlink Home termékcsaládunk új tagjainak bemutatkozását, melyek még több automatizálási funkció integrálását biztosítják elérhető árú okosotthon megoldásainkban.” – nyilatkozta Kevin Wen, a D-Link európai elnöke. Hozzátette, hogy az újdonságok egytől egyig azt szolgálják, hogy a lakástulajdonosok költséghatékonyan és rugalmasan, mégis az igényeikre szabva építhessenek ki automatizálási és biztonsági megoldásokat.

Többek között erre jó egy mozgásérzékelő szenzor.
Többek között erre jó egy mozgásérzékelő szenzor.

A frissen bemutatott termékek várhatóan májusban kerülnek a boltok polcaira, itthon 15 000 forintos bevezető áron. Mellettük áprilistól egy három termékből álló kezdőcsomag is elérhető lesz, ami a DCH-S150-es WiFi-s mozgásérzékelő szenzorból, a DSP-W215-ös okos dugaszból és a DCS-935L típusú HD-monitorból áll majd; ez utóbbi 720p-s felbontásra képes és 4,8 méter távolságba éjjel is ellát. A csomag egyelőre attól függetlenül is kedvező árúnak tűnik, hogy nem tudni, a 160 eurós külföldön ajánlott ár hazánkban hogy alakul.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

  • A Fibaro egyéni okosotthon megoldásai

    A lengyel székhelyű gyártó és hazai partnere nem a polcról levehető és otthon összerakható filozófiát követi, ezért jóval több bennük a lehetőség.

Előzmények

Hirdetés