MWC 2015: A két szélén lehajlik a Galaxy S6 edge

A két, március 1-jén bejelentett Samsung készülék közül a különlegesnek számító S6 edge-re mintha több figyelmet fordítottak volna, mint a Galaxy S6-ra, bár lehet, hogy csak nekünk maradt meg az említett mobilról több emlék a tényleg különleges megjelenés miatt. A Galaxy Note Edge variánsával szemben az S6 edge kijelzőjének mindkét oldala lehajlik, csak nem annyira, mint a tavalyi phablet esetében, így kényelmesebb, sőt, igazándiból nem is kényelmetlenebb kezelni, mint egy hagyományos mobiltelefont.


[+]

A lehajló kijelző előnye, hogy a képernyő oldalkeretei gyakorlatilag eltűntek, ezért 70,1 x 142,1 x 7 milliméteres méreteivel az edge keskenyebb a hagyományos S6-nál. Megmaradt természetesen a fémkeret és az első-hátsó Gorilla Glass 4-es üvegborítás. Az S6 Edge 132 grammot nyom.


[+]

Ugyancsak az S6-ra hasonlít a QHD-s, azaz 1440 x 2560-as SuperAMOLED képernyőfelbontás, illetve az Exynos 7420-as rendszerchip, a 3 gigabájt LPDDR4 RAM és a választható 32, 64 és 128 gigabájtos tárhely, microSD bővítés lehetősége nélkül. A telepméret egészen minimálisan, 2600 mAh-ra nőtt.


[+]

Az S6 edge különlegességeinek egy része már a Note Edge kapcsán bemutatkozott, így a szélek felől (ezúttal mindkét oldalról) előhívható egy vékony információs sáv az idővel, az értesítésekkel és számos információval a hozzárendelhető widget típusa szerint. Az oldalsávok funkciói nem merülnek ki ennyiben: az S6 edge kijelzővel lefele letéve különféle színekkel jelez aszerint, hogy mely kedvenc kontaktunk hív éppen bennünket. Ilyenkor a hívás pulzusszámmérőt megérintve is elutasítható, a kijelző jobb oldaláról balra húzva ujjunkat pedig a kedvenc ismerőseink listája előhúzható. A fekete, a fehér és az arany szín mellett a Galaxy S6 edge zöld változatban is elérhető lesz április 10-től. A különleges verzió várhatóan ezúttal is drágább lesz a sima kiszerelésnél.

 

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés