MWC 2015: Hajlított szélű kijelzővel szerelt telefon érkezik a BlackBerry-től

Idén először mi is részt tudtunk venni a BlackBerry sajtótájékoztatóján, amelynek megrendezéséről egyébként nagyon későn értesültünk, úgyhogy a soron következő interjúink fényében nem is tudtunk végig ott maradni. Ami azt illeti, elég vontatottan is kezdődött a történet, John S. Chen jókedélyűen elmondta, hogy tavaly végre kerestek némi pénzt, ami nagy öröm azután, hogy évekig csak nyelte a pénzt a vállalat, de amúgy olyan időszak van, hogy nem válaszolhat a financiális jellegű kérdésekre. Ezt követően a BlackBerry biztonságos mobilmegoldások iránti elkötelezettségéről, valamint a szoftveres üzletág erősödéséről volt szó, ami egyenes utat jelentett a platformok közötti nyitottság felé, a vállalat bizonyos megoldásai Androidon, iOS-en és Windowson is elérhetők. Többek között a Hub is megérkezik majd ezekre a platformokra.


[+]

Ezt követően hosszú percek teltek el a Samsung méltatásával, illetve a koreai cég egyik vezetője is a helyszínen volt és a Knox kapcsán dicsérte a BlackBerry megoldásait, amivel igazság szerint szépen meg is ágyaztak a készülékbejelentésüknek, ami igazából nem is bejelentés, inkább csak egy gyors pillantás a függönyök mögé. Az egyelőre név nélküli BlackBerry okostelefon ugyanakkor nagyon nagy dobásnak ígérkezik, a kijelzője ugyanis pont úgy hajlított, mint a Samsung Galaxy S6 edge esetében; nem lenne meglepő, ha ugyanaz a megjelenítő lenne mindkét készülékben.


[+]

Az eszköz valószínűleg annyira prototípus, hogy nem is adták oda senkinek, csak távolról lehetett fotózni, de ettől függetlenül nyilván lázba jött tőle mindenki. Az ugyanis hagyján, hogy a formaterve ennyire korrekt, QWERTY-billentyűzettel is rendelkezik, amit a régebbi Torch szériához hasonlóan alulról lehet előhúzni. Egyelőre ennyit lehet róla tudni, nyilván az sem biztos, hogy pont ebben a formájában kerül majd piacra, már ha egyáltalán piacra kerül; ahhoz mindenesetre elég érdekes, hogy a cég rajongóinak a szíve egy nagyot dobbanjon.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Előzmények

Hirdetés