MWC2013: most már tényleg jön hazánkba is a Powermat

Immáron negyedik éve annak, hogy Barcelonában felfedeztük a Powermat nevű céget, akik indukciós töltéssel foglalkoznak. Tavaly a Duracell is felfedezte őket, gyorsan össze is bútoroztak és most már Duracell Powermat néven nyomulnak. Ez azonban egyáltalán nem változtatta meg a cég profilját, sőt, idén egy csomó olyan újdonságot láthattunk a standon, ami arrafelé mutat, hogy igen komolyan gondolják a terjeszkedést.

Az újdonságok közül először az iPhone 5-höz való szett emelhető ki, amely tartalmaz egy kabátot a készülékhez, amely alkalmassá teszi az Apple termékét a vezeték nélküli töltésre, kapunk egy padet, amire rá tudjuk tenni az eszközt, illetve egy plusz külső akksit, ami további értékes milliamperekkel növeli meg telefon akkuját. Ilyen pakk egyébként van Galaxy SIII-hoz is.

A másik újdonság, hogy most már nem csak alacsony energiafelvételű eszközöket tudnak kiszolgálni a Powermat padek, hanem akár notebook, vagy tablet is tölthető így, a standon egy MacBook Air volt látható. A cég igyekszik népszerűsíteni az indukciós töltést úgy is, hogy egyre több helyen találhatnak a vásárlók a bútorzatba építve töltési pontokat, például 17 Starbucks kávézóban, a Madison Square Gardenben, vagy az Air Canada pultjainál is. A Powermat az idei évben tervezi az európai terjeszkedést, remélhetőleg most már tényleg eljutnak hazánkba is a termékek, hiszen már Magyarországon is kaphatóak olyan telefonok, amelyek gyárilag is képesek indukciós módon tölteni, az épp nálunk levő Lumia 920-szal ki is próbáltunk egy töltőt és gond nélkül működött.

Előzmények

Hirdetés