MWC2012: kis pénztárcához ZTE Kis

A ZTE barcelonai standján a legolcsóbbtól a legdrágább, négymagos gépekig bezárólag konkrétan minden van. Most egy olyan készüléket mutatunk be, amely igencsak pénztárcabarátnak tűnik, ám ennek ellenére vannak benne olyan funkciók, amelyeknek köszönhetően nem csak ára miatt lehet közkedvelt a telefon.

A Kis fantázianévre hallgató, androidos okostelefon 3,5 inches, HVGA (320x480) kijelzőt kapott, amely nem mutat semmi extrát, betekintési szöge átlagos, a célnak megfelel. A burkolat alatt a jó, öreg Qualcomm MSM7225A   dobog, ezúttal 800 MHz-es tempóval, ami messze van ugyan a világ élvonalától, de a kis elvárásoknak megfelelhet a Kis. A RAM mérete 512 MB, a felhasználói tárterület 200 megabájtos, de a microSD-vel való bővíthetőség megoldható.

A hátlapon 3,2 megapixeles kamera dolgozik, mellette apró, ledes vaku kukucskál, autofókuszt azonban hiába keresünk. Fontos viszont tudni, hogy a szokásos GPS, WLAN, Bluetooth szentháromság mellett NFC chip is került a hátlap alá, a ZTE pedig a hangminőség javítását célozva a HD Voice funkciót is beleépítette a készülékbe. Van FM-rádió, HSDPA adatkapcsolat, az operációs rendszer pedig Android Gingerbread. Bár a telefon mellé kitett tábla szerint ICS frissítés is érkezik majd, erre azért nem tennénk rá az életünket, ez a felirat ugyanis az összes kirámolt készüléknél elolvasható volt, ami azért merész vállalás.

A kiállított darabon már az ZTE által fejlesztett MiFavor interfészt vehettük szemügyre, amely ugyan talán jobban olvasható ikonokat nyújt, mint a gyári Android, de olyan különösebben komoly változást nem jelent. Kicsit változott a képernyő feloldásának módja, pár apró változást láttunk a virtuális gombsor kapcsán, de alapvetően nincs komolyabb, szabad szemmel észrevehető változtatás. Viszont egész kulturált sebességgel pörgött a menü, ami arra utal, hogy talán az optimalizációra is hangsúylt fektet ennél a modellnél a ZTE.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.
  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés