MWC2012: örül az árérzékeny piac, megjött a Blade II

Hirdetés

Hogy a ZTE a Blade-del konkrétan letarolta a magyar piac alsó szegmensét, az tény. Elég csak rápillantani arra, hogy a telefonhoz tartozó fórumban milyen mennyiségű hozzászólás van és egyértelművé válik a helyzet. A Blade volt az az androidos okostelefon, amely megnyitotta a normális kijelzővel és elfogadható sebességgel működő, olcsó gépek frontját, ahová azóta minden más gyártó is megpróbált versenyképes modellel betörni.

Akik arra számítottak, hogy a Blade II jelentős változtatásokon megy keresztül, és hatalmas technológiai ugrások után egy komolyabb gép válik belőle, amely jó áron kerül a boltokba, kicsit talán csalódni fognak a specifikáció ismertetése után. Az újdonság ugyanis inkább csak némi csiszolgatást kapott, a processzor a pöttyet már koros Qualcomm MSM7227, amelyet egészen 1 GHz-es órajelig feltápoltak, de alapvetően csont ugyanaz az architektúra, mint a Blade első generációjában, ahol csak 600 MHz-en pörgött. A RAM 512 MB, a felhasználói tárterület a kissé vérszegénynek tűnő 200 megabájtot verdesi, ám ezt microSD-vel növelheti a vásárló. A kijelző maradt 480x800 pixeles, ez eddig is megfelelt vidáman a célnak.

Hátulra 5 megapixeles kamera került autofókusszal, az előlapra VGA felbontású lencsét raktak a tervezők. Itt tehát történt némi előrelépés, mint ahogyan az is fontos lehet, hogy a készülékben van NFC chip, amely a jövőben mindenféle gyors tranzakciók lebonyolítását fogja segíteni, a hangkeltés szoftveres oldalát a Dolby megoldásával próbálják felturbózni, maradt FM-rádió, bekerült a Wi-Fi Direct, és kissé meglepő módon azt olvashattuk a standon a leírásban, hogy 4.0-s Androiddal jön majd piacra a termék, amely a hardver ismeretében bátor kijelentés. A megjelenés pontos ideje nem ismert, az viszont biztos, hogy ezzel a Blade II az olcsó okostelefonok mezőnyében szerezhet híveket, hiszen az elmúlt másfél-két év alatt többet fejlődött az iparág, mint amennyit az új Blade a régihez képest fel tud mutatni.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.
  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés