Hirdetés

MWC2012: 6,7 mm vékony okostelefont hozott a Fujitsu

A Fujitsu telefonokkal is be akar törni az európai piacra. A Mobile World Congress jó alkalom arra, hogy a cég bemutassa fejlesztéseit, ennek megfelelően rengeteg készülékkel jöttek ki Barcelonába. A legizgalmasabb modell kétségkívül az Arrows család F-07D-re keresztelt változata, amelynek forgalmazása Japánban hamarosan megkezdődik, s bár egyelőre nincs fix dátuma az európai piaci bevezetésnek, a Fujitsunál abban reménykednek, hogy nyárig ez is megtörténik.

A 6,7 mm-es vastagságú Arrows F-07D 4 inches, 800x480 pixeles kijelzőt kapott. Az okostelefonon az Android 2.3-as rendszere dolgozik (a frissítésről egyelőre nincs hír), a hátlapon ücsörgő kamera 5 megapixeles felbontású fotók készítésére predesztinálja a masinát. A burkolat alatt egymagos, 1,4 GHz-en ketyegő Qualcomm MSM8655T processzor dolgozik, amelynek munkáját Andreno 205-ös GPU segíti. A RAM mérete 1 gigabájt, a felhasználó ennek dupláján garázdálkodhat, de microSD segítségével ez tovább növelhető.

A kijelzőt Gorilla Glass védi a sérülésektől, a hátlap alatt pedig 1400 mAh teljesítményű akkumulátor található. Az Arrown F-07D azonban nem csak vékonyságával hívja fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy vízálló. Három percig bírja három méter mélységben maradandó károsodás nélkül, azaz ha elmerül a Balatonban és csak másnap találjuk meg, akkor azért lehet, hogy ezt a kalandot megsínyli.

A Fujitsunak nincsen kiépített értékesítési hálózata Európában a telefonok forgalmazásához. A notebookok vonalán nem óhajtják a mobilokat árulni, oda táblagépeket szánnak inkább, ezért az európai mobilszolgáltatók érdeklődésére számítanak és abban bíznak, hogy az operátori csatornákat felhasználva tudják majd eljuttatni a készülékeket a felhasználókhoz.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés