Hirdetés

MWC2011 blog: Egy hét múlva kezdődik

Tisztelt Olvasók! Mint minden februárban, idén is utazik a Mobilaréna stábja a Mobile World Congress-re, amely szokás szerint Barcelonában kerül megrendezésre. Régi olvasóink tudják, hogy ez az év legjelentősebb mobilos összeröffenése, európai szemmel mindenképp. Minden gyártó itt mutatja be az adott évre tervezett újdonságainak jelentős részét, ezért ez egyfajta irányt is ad a mobilipar adott évi fejlődésének.

Tavaly, azelőtt és azelőtt is a logout.hu-n vezettünk utazási blogot, amiben leírtunk mindenféle háttérinformációt, érdekességet, vagy csak blogoltunk arról, hogy milyen átélni ezt a pár napot, amit kint töltünk a mobilos forgatagban és a katalán fővárosban. Idén már méltó helyére költözik a blog, ide fogjuk tolni az információkat, naponta többször, gyakorlatilag mindig, amikor időnk engedi.

Ma február 7-e van. A Mobilaréna 12-én, kora hajnalban (6:10, jesszus) repül el Spanyolországba, itthonról négyen utazunk (Bocha, dr. Kind, Szőlő és jómagam), Londonból Gubro csatlakozik, fél 10-kor van meeting a barcelonai reptéren. A jegyek megvannak, a szállásunk is elvileg megvan, a regisztrációk némi tökölődés után mind megjöttek, úgyhogy nem lehet semmi akadálya annak, hogy megpróbáljunk a tavalyinál is jobb, részletesebb, érdekesebb és információkban még gazdagabb tudosítást produkálni.

Idén már támogatóink is akadtak, ott láthatóak a blog képernyőjének jobb felső részében. Az Emporia a stáb repülőjegyét finanszírozta, a myPhone a szállást, a Built NY az utazásunkhoz praktikus táskákat adta, a Sony Ericsson pedig telefonokat biztosított az útra. Mindezeken felül idén is a Vodafone teszi lehetővé, hogy Barcelonában is akárhol teremtsünk internetet (egy MiFi-ben fog dolgozni a szolgáltató által biztosított SIM, amelyen aktív az adatroaming), a Samsung pedig kettő darab kamerát biztosított, amelyek segítségével remélhetőleg HD felbontásban tudjuk az olvasóknak prezentálni a lényeges dolgokat mozgóképen is.

A kiállítás hivatalosan 14-én nyílik (Valentin napon, yeah), 17-ig tart, de idén is már vasárnap este elkezdődik a lényeg, hiszen három cég is egyidőben tart sajtóbemutatót (Nokia, Samsung, Sony Ericsson), úgyhogy már most szólunk, hogy természetesen amint a háromfelé szakadt banda összegyűlik a szálláson az események után, azonnal indul a történtek feldolgozása és zsákszámra toljuk ki a híreket élesbe. Vasárnap éjjel tehát már pörögni fog a főoldal, a három fent említett cég újdonságaira nem kell idén sem hétfőig várni. A szubjektív élménybeszámolók pedig szokás szerint a blog keretein belül maradnak, aki nem szeret állandóan frissítgetni, nyugodtan iratkozzon fel a Facebook oldalunkra, vagy ennek a blognak az RSS feedjére.

Barcelona, jövünk!

Azóta történt

Hirdetés