MWC2010: LG GW990 - a nagyképű linuxos

A GW990 nem újdonság abban az értelemben, hogy a januári CES alkalmával már bemutatták a nagyközönségnek, de Európába most jutott el először.

A kissé túlméretes PDA-nak kinéző mobil 4,8 hüvelykes 1024x480 képpontos érintőkijelzője tökéletesen alkalmas videók lejátszására is. Az újdonság Moblin Linux alapú, az Intel Moorestown megoldására építkezik, de arról egyelőre nem sikerült információt szereznünk, hogy az LG lehetővé teszi-e okostelefonként való használatát, vagy be kell érnünk a koreai gyártó S-Class rendszerével, amely már több modellben teljesített szolgálatot.

A hátlapra került az 5 megapixeles, autofókuszos kamera, mely természetesen videorögzítésre is alkalmas. Az adatátviteli képességek között meg kell említenünk a HSPA képességet, WLAN, GPS és sztereó Bluetooth modult is. Az 512 MB RAM mellett 16 GB memória is került a GW990-be, melyet microSDHC bemenetbe ilyen lapocskát tolva tovább bővíthetünk.

A készülék 720p felbontású anyagok megjelenítésére is képes HDMI kimenetet, valamint 1.850 mAh kapacitású akkumulátort kapott. Áráról egyelőre nincsen információnk, de minden bizonnyal mélyen kell majd pénztárcánkba nyúlni egy GW990 megszerzéséért cserében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Hirdetés