MWC2010: két új Emporia az idősebb korosztálynak

Az Emporia nevű osztrák cég idősebb emberek számára gyárt telefonokat. Az összes készülék jellemzője a rendkívül egyszerű menürendszer, a hatalmas gombok és karakterek, a jól látható kijelző és a hosszú üzemidő. TalkPremium fantázianevű telefonjukat már mi is teszteltük, érdeklődve vártuk, hogy mivel első alkalommal vannak jelen Barcelonában, ide mit hoztak el.

A két újdonság
A két újdonság

Két új eszköz mutatkozott be, merőben eltérő külsővel, de a szokásos tartalommal. Az elegánsabb termék neve (minő meglepetés) Elegance, a szolidabb eszköz (újabb meglepetés) pedig Solid. Pillanatnyilag csak előbbi volt üzemképes, ez is lép hamarabb piacra, várhatóan az év közepén.

Fehér színben is az Elegance
Fehér színben is az Elegance

Az Elegance abban tér el a korábbi Emporia modellektől, hogy picivel kompaktabb, csinosabb telefon, de a legfontosabb különbség, hogy az újdonság már színes OLED kijelzőt kapott. Az Emporia azonban nem arra használja ezt a technológiát, hogy mindenféle képeket és videókat mutasson a felhasználóknak, hanem még kontrasztosabb karaktereket láthatunk.

Elegance asztal, mi?
Elegance asztal, mi?

A Solid érdekesebb - legalábbis az ötlet szempontjából. A rücskös szélű telefon ugyanis megfelel az IP57-es katonai szabványnak, azaz strapamobil, vagyis ellenálló a folyadékkal, a porral és az ütésekkel szemben is - ésszerű határokon belül. A cég ezt a telefont olyan embereknek szánja, akik munkájuk miatt gyakran nyúlnak a készülékhez nedves, poros, száraz kézzel (vadászok, szerelők, erdészek, stb.), de nincs más igényünk, mint az alapvető telefonos funkciók. A Solid hátulján ráadásul napelem is található, amely a töltési folyamatba segít be.

Még nem lehet bekapcsolni, de majd annál nehezebb lesz kinyírni
Még nem lehet bekapcsolni, de majd annál nehezebb lesz kinyírni

A cég hazai első emberével, Tatai Károllyal egy rövid interjút is készítettünk:

Azóta történt

  • MWC2010 összefoglaló

    Trendek, irányvonalak, újdonságok és érdekességek az év legnagyobb mobilos szakkiállításán.

Előzmények

  • Mobilharc az idősek otthonában

    Egyszerre lép a hazai piacra két olyan készülék, amelyek kifejezetten az idősebb korosztályt célozzák. Összeveszik-e nagymama és nagypapa?

Hirdetés