MWC2009: Videón az Omnia HD

Hirdetés

Sok olvasó kérte, hogy osszunk meg a Samsung Omnia HD-ről további információkat. Mint ismeretes, a koreai óriás legújabb csúcskészüléke ezúttal nem Windows rendszert, hanem Symbian S60 Touch felületet kapott, ez dolgozik a Nokia 5800-ban, és ez fog egyszer majd dolgozni a Sony Ericsson Idouban is. Jelen tapasztalataink szerint ez a Symbian verzió sokkal flexibilisebb és rugalmasabb platform, mint a Windows Mobile, ami érthető is, hiszen egy egészen friss fejlesztésről van szó.
A Samsungnál nem bízták a véletlenre a sikerességet. A 360x640 pixeles érintőképernyő 3,7 inchen terül el, s OLED technológiával készül, lenyűgöző képet ad, amelynek szinte 180 fokos betekintési szöge van.

A funkcionalitás kapcsán is minden belezsúfoltak a koreai mérnökök a gépbe, HD felbontású videót játszik le a telefon, a 8 megapixeles kamera pedig 1280x720 pixeles mozit képes rögzíteni 24 fps sebességgel. Ilyesmit eddig nem láthattunk mobilkészüléktől.

Adatátvitel terén sem hiányzik semmi, hiszen 7,2 Mbit/s sebességű HSDPA, WLAN, 2.1-es Bluetooth és microUSB csatlakoztatási lehetőség is akad. A beépített GPS, a fényképezőgép geotagging és mosolyfunkciója, a mozgásérzékelő, a 3,5 mm-es jack csatlakozó és a 8, illetve 16 gigás memória pedig csak felteszi a pontot az i-re. Videó alant:

Ígéretet kaptunk arra, hogy akárcsak az Omnia esetén, most is lesz bétás telefonunk, amelyet együtt tesztelünk majd hosszú időn át a Samsung mérnökeivel, s a készülék fejlődéséről, funkcióiról blogot vezetünk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés