MWC2009: Samsung bejelentések

Idén a Samsung az érintőképernyős stílus jegyében mutatta be újdonságait. A tájékoztatót ezúttal arra vonalra építette fel a gyártó, hogy a minden szegmensnek nyújtson kizárólag érintésvezérelt készüléket, így aztán üzleti, zenei és energiatakarékossági szempontból is erre indultak. Az újdonságok egy része már hamarabb kiszivárgott, mint kellett volna, de így is impozáns mennyiségű készülékről esett szó. Ezek mellett bejelentették, hogy Windows, Symbian és Linux rendszerekre épített telefonokra is hangsúlyt helyeznek, ennek kapcsán egy fejlesztői portált is fellőttek.

Omnia HD
Omnia HD

Az első modell az Omnia HD, amely értelemszerűen a korábbi Omnia sorozat felturbózott verziója, de nem Windows Mobile dolgozik benne, hanem Symbian S60 Touch rendszert kapott, akárcsak a tegnap bemutatott Sony Ericsson Idou. Az újdonság 3,7 inches AMOLED képernyőt kapott, HSUPA támogatással bír, természetesen van benne WLAN, a belső memória 8, illetve 16 gigabájtos lehet, s microSDHC kártyával bővíthető. A kamera 8 megapixelesre hízott, nem hiányzik a GPS, sztereó hangszórók találhatóak a telefonon, s természetesen akad mozgásérzékelő is.

Blue Earth
Blue Earth

A Blue Earth nevű modellről már írtunk korábban, ez egy olyan készülék, amelynek a hátlapja egy jókora nagy napelem. Azért Blue Earth a telefon neve, mert az űrből a Föld kéknek látszik. A Samsung további modelleket tervez bemutatni a környezetvédelem filozófiája mentén a jövőben.

BeatDJ
BeatDJ

Zenei fronton a Beat DJ nevű modell volt látható, ez egy kerekded gép, amely szintén érintésérzékeny AMOLED kijelzőt kapott, a zenei minőségről pedig a Bang & Olufsen IcePower technológia gondoskodik. Szintén sztereó hangszórós, amitől "DJ" lesz a készülék, hogy a zenék mixelhetőek, effektezhetőek és scratchelésre is van mód. A kezelőfelületet a muzikális funkciók figyelembe vételével tervezték meg a mérnökök. Végre 3,5 mm-es jack is helyet kapott a készüléken, amelyhez új PC Studiot is fejlesztett a gyártó.

Ultra Touch
Ultra Touch

Az UltraTouch nevű készülék a már ismert Samsung TouchWiz rendszer fejlesztett verzióját kapta meg, gyakorlatilag az F480-nal megkezdett vonalba illeszkedik a telefon. A felület annyiban új, hogy most már több képernyőnyi widget rámolható ki, ezek között pedig görgethetünk. Rengeteg új widget került bele a portfólióba, de valamelyest nyitottá is tették a platformot, fejlesztői oldalon lehet új widgeteket létrehozni. A készülékre az interneten keresztül is tölthetünk ilyen minialkalmazásokat, illetve a widgetek már képesek a netről is automatikusan frissülni, tehát a felhasználó beavatkozása nélkül is mondjuk mindig friss lehet az időjárási előrejelzés.

A készülékeket reményeink szerint megfogdoshatjuk majd a Samsung standján, s azokról még részletesebben beszámolhatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés