Moto X Style és Play: két jó phablet, két ársávban

Hirdetés

Nem csak az új Moto G-t mutatta ma be a Motorola, a Moto X család is bővült, mindjárt két taggal. Korábban lehetett olyasmit hallani, hogy a Moto G kaphat egy Full HD-s fivért, a Moto X Play mégis a zászlóshajó jelölését viseli, és nem véletlenül. Az 5,5 hüvelykes képátlóval megáldott phablet ugyanis komoly hardveres felhozatalt kapott, élén az 1080 x 1920 pixeles megjelenítővel és a nyolcmagos Snapdragon 615-ös SoC-vel, amelyet az Adreno 405-ös IGP és 2 GB RAM segít ki.

Íme a Moto X Play, a Motorola Full HD-s felső-középkategóriása
Íme a Moto X Play, a Motorola Full HD-s felső-középkategóriása [+]

A Moto X Play két változatban lesz majd elérhető: 16, illetve 32 gigabájtos belső tárolóval. Mindkét készülék bővíthető lesz akár 128 gigabájtos microSD kártyával. A Play igazi erőssége a méretes, 3630 milliamperórás akkumulátor lehet gyorstöltési funkcióval és kétnapos használatra tett ígérettel. Ugyancsak meggyőző a hátlapi, kéttónusú leddel megtámogatott kamera specifikációja: az F/2-es lencse alatt ugyanis 21 megapixeles szenzor lapul. Az előlapra 5 megapixeles modul került. Ez a készülék is támogatja a Quick Capture nevű gesztusvezérlési funkciókat a kamera gyors megnyitásához és az exponáláshoz.

A Moto X Play Android 5.1.1-es rendszerverzióval startol el világszerte, valamikor augusztusban, és a kezdő kiszerelés a BGR szerint 300 dollárba, azaz mintegy 84 ezer forintba fog kerülni az Egyesült Államokban, bár oda pont később várható az érkezés. Ez az ár egyébként egyáltalán nem hangzik rosszul. A Play-ből lesz egy és két SIM-es változat is.

A Moto X Style mindent belead, hogy egy jól árazott csúcsphablet legyen
A Moto X Style mindent belead, hogy egy jól árazott csúcsphablet legyen

400 dolláros árával a Moto X Style még nagyobbat szólhat. Magyar fizetőeszközre átszámolva 112 ezer forintért (ez a Pure Edition amerikai ára) a tengerentúli vásárló egy QHD-s, azaz 1440 x 2560 pixeles, 5,7 hüvelykes megjelenítővel megáldott phabletet kaparinthat meg a hatmagos Snapdragon 808-as SoC-vel, 3 gigabájt RAM-mal és microSD foglalattal. Három tárhelyopció lesz elérhető: 16 gigabájtos, 32 gigabájtos és 64 gigabájtos. Az előlapra sztereó hangszórópár került.

A Moto Style és a többi Motorola készülék számára is elérhető lesz a Moto Maker
A Moto Style és a többi Motorola készülék számára is elérhető lesz a Moto Maker

Ez a készülék is 21 megapixeles hátlapi kamerával lesz elérhető, amikor elstartol, erre egyébként szeptemberben kerül majd sor az első piacokon. A Moto X Style is F/2-es lencsét és kéttónusú ledes villanót kapott, a PDAF autófókusz pedig villámgyors élesítést ígér. Az előlapra 5 megapixeles modul kerül, méghozzá ledes villanóval megtámogatva. A hátlap alatt 3000 milliamperórás akkumulátor tesz majd jó szolgálatot a TurboPower gyorstöltési technológiával megtámogatva. A Motorola népszerű szolgáltatása, a Moto Maker mindhárom készülék (az új Moto G és a két új Moto X) számára is elérhető lesz (már ott, ahol ez opció), azaz a felhasználók sokféle színvariációból és hátlap típus közül választhatják majd ki a nekik leginkább tetsző kombinációt a megrendelés leadása előtt.

Azóta történt

  • Bemutatkozott két új Motorola headset

    Nem csak a gyártó új mobilját és phabletjeit tekinthettük meg tegnap a Motorola-esemény keretein belül, megismerhettünk két új headsetet is.

  • Íme a Moto X Style Moto Maker opciói

    Azokon a piacokon, ahol a Motorola Moto Maker szolgáltatás elérhető, a készülékek megjelenése széles körben testreszabható. A Moto X Style is sokféle küllemben pompázhat.

  • Két méretben érkezik az új Moto 360?

    Brazíliában járt minősítési viziten egy Motorola 360 S és 360 L nevű kütyü, ami arra utalhat, hogy az eddigi legnépszerűbb Android Wear okosóra folytatása két méretben lesz elérhető.

  • Kamerák előtt pózolt a "Droid Maxx 2"

    Képek kerültek fel az internetre a Motorola 3650 mAh akkumulátorral és Snapdragon 615 SoC-vel felszerelt készülékéről, mely igazából a Moto X Play szolgáltatói változata lehet Amerikában.

Előzmények

  • Motorola Moto E (2015) - nem villant

    A vállalat frissítette alsó kategóriás terméksorozatát, az új masina a Snapdragon 410 SoC és a viszonylag kis kijelző miatt sokak kedvence lehetne, ám hiányzik belőle a vaku és az ára sem olyan jó már.

  • Motorola Moto X (2014) - elbocsátó, szép üzenet

    Anyaghasználat, hardver, kijelző, szoftver - minden téren előrelépett a 2014-es Moto X az elődjéhez képest, és immáron Lollipop alatt futnak az eszköz különleges extrái.

  • Google Nexus 6 by Motorola

    Rövid bemutató a Google új Nexus családjába tartozó okostelefonjáról, melyet ezúttal a Motorola gyárt.

  • Motorola Moto E - olcsó-E vagy?

    Kiválóan sikerült a Moto X, árgyilkos a középkategóriás Moto G, most pedig a filléres kategóriában alázná meg a piacot az újabb Google-mobil, ami itthon továbbra sem kapható.

Hirdetés