Hirdetés

Moss kezet!

A Google és a Samsung is összedobott egy appot a viselhető okoseszközökre, amelyek a tétlenségi figyelmeztetéshez hasonlóan emlékeztetnek a rendszeres kézmosásra.

Tudományosan bizonyított és köztudott tény, hogy egy alapos kézmosás kábé mindenre megoldás. Szerelmi bánatra vagy gyújtás vezérlő hibára nyilván nem, de minden nem kívánatos, ártalmas mikroorganizmus kiiktatható körülbelül 20 másodperc alatt langyos, szappanos vízzel. A WHO ajánlása szerint a kézmosás a leghatékonyabb, legegyszerűbb és leghozzáférhetőbb megoldás az egészség megóvására, legyen szó mezei influenzáról, baktériumról vagy az új koronavírusról.

[+]

A Google és a Samsung is összedobott egy emlékeztetőt a hordható okoseszközökre, hogy még véletlenül se felejtsünk el rendszeres időközönként alaposan kezet mosni. A Google a Wear OS óra funkciójába integrálta a három óránkénti emlékeztetőt és a 40 másodperces visszaszámlálást. A Google Clock app v5.4.0-es frissítése tartalmazza az új funkciót, amit természetesen ki is lehet kapcsolni, ha inkább zavaró lenne, mint hasznos.

[+]

A Samsung egy komplett appot rakott össze, elvileg Galaxy Watch termékekre, de ha Samsung Gear típusú eszközünk van, akkor is érdemes megtekinteni, az XDA simán telepítette Gear Sportra is. A nemes egyszerűséggel Hand Wash nevű appot a Galaxy Store-ból szedhetjük elő és telepíthetjük. Jár hozzá dedikált számlap, ami mutatja, hogy már hányszor végeztük el a műveletet és mennyi idő telt el a legutóbbi kézmosás óta, vannak statisztikák, lehet beállítani célokat, értesítést, de a Google-lel ellentétben itt elég 25 másodpercig suvickolni. (A plusz 5 másodperc a csap kinyitása és a szappan.)

Hirdetés