Mobilarena TV: Sony Xperia Z1

Az IFA kiállítás után élményekkel gazdagodva ülünk le Bochával együtt a kanapéra, és tartunk egy nagyon érdekes adást mind a kinti történésekről, mind pedig a Sony legújabb okostelefonjáról, az Xperia Z1-ről. Az előzetesen még Honami kódnéven ismert készülék mindent tud, amit egy legfelsőbb kategóriás eszköznek tudnia kell. Az 5 hüvelykes, Full HD felbontással rendelkező Triluminos kijelző alatt egy igazi monstrum, a Qualcomm Snapdragon 800 dolgozik. A 2 GB RAM és az Adreno 330 grafikus gyorsító szintén nem kukába való komponensek, az IP58-as védettség pedig már csak hab a tortán. Hogy a szájtátás itt se álljon meg, a japán gyártó pakolt még a telefonba egy 20,7 megapixeles kamerát és egy 3000 mAh-s akkumulátort, hogy úgy szimplán jól érezzük magunkat.

Az adásban tehát beszélgetünk egy kicsit az IFA kiállítás hangulatáról, de természetesen a Z1-re fogunk leginkább koncentrálni. 18 órától várunk mindenkit a képernyők elé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • IFA blog: A Sony sajtó belülről

    Részt vettünk a japán gyártó sajtótájékoztatóján is, érdemes beszélni a körítésről, valamint a műsor felépítéséről.

  • Sony Xperia SP - a jónevű japán

    Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.

  • Sony Xperia ZL - kicsivel jobb

    Együtt mutatták be az Xperia Z-vel, azonban utána nagy csönd lett körülötte, pedig a ZL több egy szimpla átnevezésnél, valamiben jobb, valamiben nem.