Mobilarena TV: 41 megapixel mindenre elég?

Sokat kellett rá várni, de megérkezett, itt van a világ legdurvább felbontással megáldott fotós okostelefonja, a Nokia 808 Pureview. A 41 megapixeles szenzorral maximum 38 megapixeles képet lehet lőni, ha pedig a szokásos öt, illetve nyolc megapixeles felbontást választjuk, akkor úgy tudunk zoomolni, hogy a pixelek mérete nem növekszik. Hogy ez mit jelent a gyakorlatban, azt meg lehet nézni mondjuk ezen a képen, amit délelőtt lőttünk Budapest belvárosában.

Minden másban a masina egy átlagos Symbian Nokia, annak minden hátrányával és hátrányával előnyével. Az AMOLED kijelző felbontása 360x640 pixel, a processzor 1,3 GHz-en megy, a grafikus gyorsító egy Broadcom BCM2763, amely leginkább azért lényeges, mert fullHD videók rögzítésére is ad lehetőséget. A rendszer egy Symbian Belle, a gördülékenységre alapvetően nem lehet panasz. Minden mást az adásban igyeszünk elmondani, este 6-tól itt leszünk élőben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Nokia 808 PureView - kamerás béta

    A legkomolyabb kamerás telefon, ami csak létezik, ám egyelőre egy tetszhalott platformon él csupán. A PureView technológia előtt viszont le a kalappal.

Előzmények