Mi lesz az LG mobilok szoftverfrissítésével?

Továbbra is megkapják a terméktámogatást, az Android 11 ütemtervet beleértve, pár telefon pedig akár az Android 12-be is belekóstolhat.

Vége: nem készül több új LG okostelefon, ám ez koránt se jelenti azt, hogy például a forgalomban lévők ne gördülnének még le a gyártósorokról egy ideig, vagy ne kapnák meg ugyanúgy a szoftvertámogatást, mint ha a márka mobildivíziója élne és virulna. Egy akkora csapat biztos megmarad az LG Electronics kötelékén belül, amelyik a meglévő termékpaletta szoftvertámogatását egy jó ideig ellátja – erre céloz a márka koreai sajtóközleménye, az XDA-developers fordításában.


Az LG kiszállásával a terméktámogatásnak nincs vége: továbbra is jár a garancia és vezetékes szoftverfrissítés  [+]

Az LG garantálja a szerviztámogatást és a szoftverfrissítéseket, régió szerint meghatározott ideig – nyilván ebben a helyi rendelkezéseknek is van szava. Eredeti tervek szerint folytatódik az Android 11 közzététele, sőt: a közlemény még az Android 12-re is kitér, attól függően, hogyan készül el vele a Google, és hogyan fut majd az LG készülékein, melyek típusát egyelőre a márka nem tisztázta. A biztonsági és rendszerstabilitási update-ek biztosan terv szerint érkeznek majd, ez amúgy is kötelezettség a Google felé, úgyhogy itthon se kell amiatt aggódni, hogy a frissítések idejekorán elapadnának. Ám új LG mobil már aligha fog felbukkanni, és szép lassan a meglévő kínálat is el fog tűnni a polcokról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • Az LG mobilos üzletágának tündöklése és bukása

    Április 5-én az LG hivatalosan is bejelentette, hogy felhagy a telefonok gyártásával. Áttekintjük a cég elmúlt 20 évben elért eredményeit.

  • Íme, az LG Android 11-es listája

    Frissítési ütemtervet adott ki a német oldalán a gyártó: áprilisban indul az Android 11, év végéig pedig összesen 7 készülék kapja meg az aktuális főverziót.

  • LG Wing - szárnyas fejvadász

    Merész, bevállalós készülék, amit nem csak lehet, kell is szeretni ahhoz, hogy valóban praktikusnak lássuk a kialakítását - mindez persze nehezen indokol bő 50%-os felárat egy hasonló képességű felső-középkategóriáshoz képest.

  • LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv

    Elsősorban zeneileg kiemelkedő az LG csúcsmodellje, de a többi összetevő kapcsán sincs panasz, ráadásul ehhez is jár(hat) másodlagos kijelző.

Hirdetés