Megválhat ezer munkatársától a Sony

A Sony mobilok remek összeszerelésükről, ergonomikus kivitelezésükről és könnyen azonosítható formavilágukról ismertek, a fenti kombináció azonban nem volt elég tavaly, hogy a japán óriás okostelefonjai felvegyék a konkurenciával a versenyt, és a kínai gyártók előretörése sem könnyítette meg a dolgukat.

Nincs kiemelkedő elem a Sony Xperia Z3 jól tapadó hátlapján
Az összetéveszthetetlen Sony formaterv nem volt elég tavaly az eladások növelésére

Azt már hallani lehetett, hogy a Sony kevesebb mobil tervez idén piacra dobni, évente egyet a csúcskategóriában (illetve egyet-egyet mini és phablet méretben is), a mostani hír pedig a mobilos divízión belüli leépítésekről szól, számolt be a Reuters a Nikkei információi alapján. Az elbocsátásokra elsősorban a Kínai Népköztársaságban és Európában kerülhet sor, és a japán óriás ezer alkalmazottjának köszönheti meg a munkáját.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia Z3 - finomhangolás

    A generációváltás elmaradt, viszont apróbb de annál fontosabb korrekciók jelzik a Sony őszi csúcsragadozójának érkezését.

  • Sony Xperia T3 - acélos óriás

    Nagyképernyős, vékony mobiltelefonnal állt elő a Sony, amely a középkategóriában megjelenésével, kamerájával és kecses, rozsdamentes acél fémkeretével hívja fel magára a figyelmet.

  • Sony Xperia Z2 - esszencia

    A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.

Hirdetés