Hirdetés

Megmutatta CPU-s erejét az Apple A14

Az új iPad Air még nem kapható, de valaki már lefuttatott rajta egy Geekbench-tesztet, a rendszerchip ereje pedig meggyőző.

Szeptember 15-én bemutatta az Apple az új, A14 modellszámú rendszerchipjét az iPad Air kapcsán, és bár a gyártó által kommunikált számok komoly előrelépésről árulkodtak processzoros téren, mi a valódi benchmark-tesztekre vártunk igazán. Szerencsére nem is kellett csalódnunk benne, a processzor szimplamagos teljesítménye (1583 pont) az előd A13-ra jellemző értékekhez képest 15-20% körüli ugrást hozott, és az előzetesek alapján a jövő év eleji androidos konkurenseket (Snapdragon 875, Exynos 1000) is maga mögé utasítja.


[+]

A többmagos teljesítmény 4198 ponttal szintén körülbelül 20%-os előrelépést hoz, ám itt már az Exynos 1000 behozza a lemaradását, és a Snapdragon 875 sem gyengébb érdemben - de ne feledjük, ezek a számok még nem végleges eszközökön születtek, így valamennyi eltérés biztosan lesz még bennük. Az adatlapból egyébként az is kiderül, hogy az új iPad Air 4 GB RAM-ot kapott.

Előzmények

  • Nem teljesítményben erős igazán az Apple A14

    Az első AnTuTu pontszám kis előrelépésről tanúskodik a puszta pontszámokat nézve, ám az 5 nm-es gyártástechnológia jelentősen takarékosabb működést jelenthet.

  • Apple iPad Pro 12.9 (2020) - laptop helyett?

    Cupertinóban egyre inkább be akarják bizonyítani, hogy nincs szükség a mindennapokban asztali operációs rendszerre: Magic Trackpaddel és egyéb asztali kiegészítőkkel próbáltuk ki a legnagyobb új iPadet!

Hirdetés