Már az iEszközök felén iOS 8 fut

A hónap elején még arról lehetett hallani, főleg a Fiksu által, hogy az iOS 8 messze nem annyira sikeres, mint amilyen az előző két generációs szoftver volt. A szerényebb elterjedésnek persze több oka is akadt, a legújabb generációs szoftver például külsőleg nem hozott annyi változtatást, mint az iOS 7, habár a motorháztető alatt számos hasznos funkciót építettek be. A sok hiba és az erre megoldást jelentő javítások után az iOS 8.1-ben már a Continuity és az Apple Pay is megjelent, ami erős lökést adott a rendszernek.

Az iOS 8 jelenleg 52 százalékon áll, vagyis a kompatibilis készülékek több mint felére telepítették már fel. Ez egyébként 13 százalékos növekedés a három héttel ezelőtti adatokhoz képest, az iPadek bejelentése óta viszont csak marginális mértékben változott ez az érték. A problémát ráadásul az is okozza, hogy a frissítés felinstallálásához legalább 5 GB szabad tárhely szükséges, ami a gyári 16 GB-ból fennmaradó 13 gigabájt esetén elég soknak számít, és ez nem lesz jobb majd az iOS 9 megjelenése után sem. Az mindenesetre hamarosan kiderül, hogy a 8.1-re vártak-e csak a felhasználók, vagy valóban nem mutatkozik már akkora igény a legújabb iOS verzió beszerzésére.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

    A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

  • iOS 8 rendszerbemutató

    Az Apple legújabb generációs operációs rendszere nem hoz akkora változásokat, mint elődje, ám még így is számos hasznos funkcióval bővült, amiket a felhasználók örömmel fogadnak majd.

  • Apple iPad Air - szállj fel magasra

    Az amerikai vállalat frissítette táblagépes termékportfólióját, az elnevezés pedig igaznak bizonyul; az új készülék tényleg nagyon könnyű és rendkívül gyors lett.

Hirdetés