Hirdetés

LG blog: Optimus L5 előzetes

Az LG legújabb androidos palettája, az Optimus L széria három készülékből áll. A belépő szintű Optimus L3 mellett a sorozat legerősebb tagjához, az Optimus L7-hez is volt már szerencsénk, a találkozást meg is örökítettük egy-egy cikk formájában. A gyártó az említett két telefon közé pozicionálta az Optimus L5-öt, mely nemrég érkezett a szerkesztőségünkbe, a képgaléria után pedig egy előzetest is szentelünk neki.

A telefon formaterve kimondottan hasonlít az L széria másik két tagjára, a készülék alakja mellett a matt fekete plasztikból készült, gravírozott hátlap is az említett mobilokat idézi. Az előlapon egy 4 hüvelykes képátlójú, 320 x 480 képpontos felbontású TFT-LCD kijelző terpeszkedik, alatta a szokásos gombok (vissza, főképernyő és beállítások) kaptak helyet. A hátlapon egy 5 megapixeles, autofókuszos kamera csücsül, mely alatt egy LED villanóba futhatunk. Az oldalsó interfészek a szokásosak: bal oldalt találjuk a hangerőszabályzó billentyűket, felül a 3,5 milliméteres kimenet és a ki- és bekapcsoló gomb kacsint a felhasználóra, alul pedig a microUSB-aljzat árválkodik.

A számítási műveletekért egy Qualcomm MSM7225A lapkakészlet felel. A 45 nanométeres csíkszélességű chipset egy ARMv7 architektúrájú, 800 MHz órajelű, Cortex-A5 családba tartozó processzort és egy Adreno 200 grafikus gyorsítót tartalmaz, melyek mellé 512 MB RAM társul. A működési sebesség megfelelő, a felhasználói felületen barangolva és az alap szoftvereket használva nagyjából minden folyamatos, ám az erőforrás-igényes alkalmazások és játékok meg tudják izzasztani a masinát. Adatkommunikációs szempontból a szokásos WiFi-Bluetooth-GPS triót kapjuk, melyek mellé egy NFC-modul is társul. A hátlap alatt egy 1500 mAh kapacitású lítium-ionos akkumulátor található.

A telefonon az Android rendszer egyik legújabb, 4.0.3-as verziója fut, amely Ice Cream Sandwich néven is ismert. A gyári felhasználói felületet sajátra cserélte a gyártó, az Optimus UI 3.0 névre hallgató megoldás a grafikai változások mellett néhány extra funkciókat is kapunk, ilyen például a Quick Memo jegyzetelőszolgáltatás, a testre szabható lehúzható állapotsáv és a megújult képernyőzár. Néhány extra programot is kapunk, az LG Tag+ például a gyártó NFC-kliensét takarja, a SmartShare segítségével DLNA-kapcsolaton keresztül oszthatunk meg mindenféle multimédiás tartalmat, a RemoteCall pedig egy szervizalkalmazást takar. Egyelőre ennyit szeretnénk elárulni a telefonról, hamarosan érkezik azonban a részletes bemutató, melyben mindenre fény derül majd.

dr. Kind

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés