Hirdetés

LG blog: HDMI és DLNA – 2X négy betű

A DLNA kezdeményezésről már korábban is volt szó az Optimus 7 kapcsán - mely az egyetlen ilyen képességgel rendelkező Windows Phone 7-es készülék - azonban a 2X esetében kicsit más megközelítésről beszélhetünk. Az előre telepített SmartShare alkalmazás segítségével ugyanis nem csak kiszolgálóvá léptetjük elő mobilunkat, hanem klienssé és egyben távirányítóvá is..

A SmartShare programon belül ugyanis az egy hálózaton levő készülékek között a nem csak a kezünkben tartott telefon szerepel a kiszolgálók listáján, mely természetesen beállítható mint fogadó eszköz is, de a listán szereplő más készülékek közül is választhatunk ilyet. Ez azt jelenti, hogy a 2X-szel amellett, hogy a kiválasztott lejátszónk megosztott mappáiban böngészve a mobilunkon jelenítjük meg a képeket, vagy épp játszunk le filmet/zenét, ezt az adatközlést átirányíthatjuk egy másik kompatibilis eszközre, vagy akár azt is megoldhatjuk, hogy a fogadó és küldő egység is megegyezzen, így kvázi távirányítóként is használjuk mobilunkat.

Egy személyi számítógép esetén ehhez többnyire külső programot kellene telepítenünk, de ha csak a Media Player ágyból/fotelből történő irányítását szeretnénk megoldani, az előbb említett - nem ritkán macerás - lépés kihagyható.

A HDMI (High Definition Multimedia Interface) egy tömörítetlen jelátvitelre megalkotott videó- és audioátviteli szabvány, de ennek kapcsán sokan le is ragadnak a „filmnézés nagy képernyőn” gondolatnál. Bár az igaz, hogy egy megfelelő lejátszó hardver – szerencsére a 2X hardvere igencsak megfelel erre a célra – és egy HDMI csatlakozóval felszerelt monitor vagy TV segítségével a rögtönzött házimozi megoldható, de ennél azért jobban is elengedhetjük fantáziánkat. A filmek mellett a készülék fotóalbumát is végignézethetjük ismerőseinkkel normál, élvezhető méretben, de mivel a képernyőn történő összes momentumot láthatjuk nagyban, így a legkülönfélébb programokat is szemet kevésbé terhelő méretben használhatjuk. Ezáltal a képességeiben már-már netbookokat szorongató mobilunk előléphet egy kisebb játékkonzol – mert egy-két játék HD kiadása egy nagyobb képernyőn is elég jó élményt nyújthat (akik az idei Mobile Meeting-en meglátogatták az LG standját, azok tapasztalhatták mindezt) – vagy akár egy netezésre, szövegszerkesztésre is használhatjuk a cuccot. Utóbbihoz nagy előny, ha rendelkezünk egy bluetooth-os billentyűzettel is. Rövidebben szólva a lehetőségeink egy ilyen hardverrel majdhogynem csak fantáziánkon alapulnak.

Az alábbi videón néhány fentebb említett lehetőség látható egy Optimus 2X és egy LG Flatron monitor segítségével:

Inarus

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • LG blog: Játsszunk nagyban!

    Milyen is a játékélmény egy LG Optimus 2X-szel? Mi történik, ha előkapunk egy HDMI-s televíziót és azon toljuk a Pókembert?

  • LG blog: T500 előzetes

    Megérkezett szerkesztőségünkbe a gyártó zárt rendszerű érintőkijelzős feature phone-ja.

Előzmények

Hirdetés