Hirdetés

LG blog: Megérkezett a Gingerbread az LG Optimus Blackre

Honfitársaink többsége az élet sok területén gondolja úgy, hogy az újabb mindenképp jobb. Nincs ez másként a telekommunikációban sem, ahol az Android megjelenésével egyidejűleg létrejött a mindig a legújabb frissítést váró felhasználók népes tábora is. Több gyártó is folyamatos támadásnak volt kitéve annak idején, amikor a gyárilag 1.6-tal érkező készülékek nagyon nehezen kapták meg a 2.1-es Androidot. Ezzel mi egyet is értettünk, hiszen a Eclair a Donuthoz képest rengeteg újítást hozott, ugyanakkor sok munkánk van abban, hogy megértessük a gyártókkal, hogy a stabil szoftvernél felhasználói szempontból nincs fontosabb. Aki már vesztett adatokat egy-egy félresikerült frissítés miatt, az tudja, hogy miért gondoljuk így.

LG Optiumus Black
[+]

Ettől függetlenül az LG-t sok támadás érte, amiért az egyébként népszerű Optimus Black készülékükre csak nem érkezett meg a 2.3-as (Gingerbread) szoftververzió, a felhasználók pedig kénytelenek voltak a 2.2-es release-t használni. Véleményt nem szívesen foglalunk, hiszen az egyik oldalon állva azt mondhatjuk, hogy a 2.3 viszonylag kevés újítást hozott az átlagos végfelhasználóknak, ugyanakkor az is tény, hogy a többi készülékhez képest nagyon lassan érkezett el a Gingerbread a Blackre, ami miatt a felhasználók nyilván jogosan elégedetlenkedhettek.

A jó hír viszont az, hogy mostmár hivatalos az információ: a kártyafüggetlen készülékekre telepíthető a gyártói forrásból származó, hitelesített 2.3-as frissítés. Üröm az örömben, hogy a szolgáltatói készülékek tulajdonosainak legrosszabb esetben még pár hetet várniuk kell a frissítésre, de legalább már látjuk a fényt az alagút végén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés