Hirdetés

LG blog: Környezettudatossági tanúsítványt zsebelt be a G2

Az LG nemrég dobta piacra a G2-t, mellyel a szakújságírók és a vásárlók egyaránt meg voltak elégedve, nemrég azonban környezetvédelmi szempontból is jelesre vizsgázott a vállalat. A dél-koreai gyártó csúcsmodelljét a UL Environment és a Carbonfund.org (mindkét szervezet az ökológiai fenntarthatósággal, ökológiai lábnyommal foglalkozik) vetette alá egy minden részletre kiterjedő vizsgálatnak, melynek eredményeképpen az ECOLOGO tanúsítvánnyal jutalmazták a készüléket, mely azt jelenti, hogy a telefon megfelel a mobiltelefonokkal kapcsolatos fenntarthatóságról szóló UL 110 előírásnak.

LG G2
[+]

Az említett tanúsítvány megszerzéséhez a készülék életciklusának a környezetre és az emberi egészségre gyakorolt hatását tanulmányozzák az felsorolt szervezetek. Egy összetett mérésről van szó, melyben nagy szerepet játszik többek között a gyártási folyamat, az újrahasznosítási faktor, a toxikus vegyületek keletkezése (és azok megsemmisítése), az energiatakarékosság, a termék élettartamának hossza és a csomagolás során felhasznált anyagok milyensége.

Ezek mellett az úgynevezett CarbonFree plecsnit is megkapta a készülék, mely az igen alacsony szén lábnyomért jár. És hogy mi is az az úgynevezett szén lábnyom? Az ökológiai lábnyom egy részéről van szó, mely a fosszilis erőforrások elégetéséből, a földhasználat-változásból és kémiai folyamatokból keletkező CO2 elnyeléséhez szükséges erdőterület nagyságát mutatja a kapcsolódó Wikipédia-szócikk alapján. Az alacsony szén lábnyom tehát esetünkben azt jelenti, hogy a G2 életciklusa során az átlagosnál jóval kevesebb széndioxid keletkezik. Ez nem csupán a gyártási folyamatot jelenti, a vizsgálat a szállításra, a használatra, végül pedig a hulladékká válásra is kiterjedt.

A G2 tehát minden téren rendben van, legyen szó hardverről, kijelzőről vagy a szoftveres extrákról, most pedig a gyártó környezettudatossága is tanúbizonyságot nyert. Ezt egyébként számos nemzetközi szaklap értékelése is megerősíti, a G2 ugyanis rengeteg díjat zsebelt be a sajtótól is, nálunk is megkapta az Ajánlott minősítést.

Nem csak mi ismertük el a G2 képességeit. A brit Stuff magazin a legjobb okostelefonnak választotta, a Phone Arena s legvonzóbb készülékként hivatkozik rá, a Consumer Reports szerint is az első számú androidos telefon a G2. A Digital Trends szerint ez a telefon az egyik legjobb, amit valaha kipróbálhattak, a francia Mobiles Magazine 96 pontot adott neki az elérhető 100-ból. A GSM Arena akkumulátoros tesztjét is megnyerte az eszköz, a Phone Arena pedig úgy vélte, hogy a legjobb kamera ebben az okostelefonban van. Koreában a legjobb design díját és a legjobb brand díját söpörte be a G2, míg a még el sem kezdődött, 2014-es CES kapcsán innovációs díjat is kapott a készülék. A német Chip és a Connect is elismerően nyilatkozott az LG csúcsmodelljéről, előbbinél 126 másik telefont utasított összpontszámban maga mögé, a Connect pedig öt csillagra értékelte a mobilt, amit ritkán tesznek egyébként meg. A G2 tehát igencsak komoly mennyiségű dicséretet zsebelt be, ami azt jelzi, hogy a sokféle innovatív megoldás és a hátlapra tett gombok találkoztak a szaksajtó elvárásaival.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés