Hirdetés

LG blog: A G2 és a fotózás

Hamarosan a boltok polcaira kerül az LG legújabb nagyágyúja, a nyár végén bemutatott G2. A dél-koreai gyártó zászlóshajója hardveresen és szoftveresen is az androidos paletta csúcsán helyezkedik el, az LG ráadásul a kamerát sem hanyagolta el. Manapság a nyers felbontás mellett a képalkotás mellé is beférkőztek az okos funkciók, a G2 esetében is igaz ez, a nagy felbontású fotók készítésének lehetősége mellé számos effektet, módot és egyéb opciót kapunk.

Az elsődleges kamera autofókuszos (kilenc pontos), legfeljebb 13 megapixeles fotókat tud lőni, amit 4:3-as képarányban tudunk kiélvezni, ekkor ugyanis 4160 x 3120 képpontos a maximális felbontás. 16:9-re váltva legfeljebb 10 megapixelben készíthetünk képeket, a felbontás ekkor 4160 x 2340 pixelben van maximalizálva. Videót természetesen Full HD, azaz 1920 x 1080 képpontos felbontásban rögzít a G2, ám a készülék nagy dobása, hogy mindezt 60 fps (azaz másodpercenként 60 képkockás) sebességgel is abszolválni tudja, a mozdulatok így különlegesen folyamatosnak tűnnek. Az optikai képstabilizálónak (röviden OIS, mely az egyező jelentéssel bíró Optical Image Stabilization szavakat takarja) köszönhetően a készüléket tartó kéz apró mozdulatait is képes ellensúlyozni a mobil. Természetesen egy LED-es villanó is megtalálható az optika mellett.

Persze nem elég a hardver, a szoftveres oldalon is erősnek kell lenni a mai mezőnyben, amivel persze az LG is tisztában van. A gyári kameraszoftver felhasználói felülete teljesen le lett cserélve, az új UI pedig számos extra szolgáltatást nyújt. Többek között lehetőség van egyszerre mindkét kamerát használva videózni, a fotókról leradírozhatjuk a bemozduló elemeket, a sport mód a gyorsan mozgó jelenetek során jöhet jól, plusz természetesen panoráma, VR-panoráma, HDR és sorozatfelvétel készítésére is van mód. Az egyes módok részletezésére most nem térünk ki, róluk ugyanis bőséggel értekeztünk a részletes bemutatóban, melyben a beállítási lehetőségeket is rendesen kiveséztük, így további információért az említett irományt ajánljuk. Jópofa extra továbbá, hogy nem csupán a kijelző megérintésével lehet fotózni, a felvétel hangerőszabályzó gombok egyikét megnyomva is elkészül.

A telefonnal az elmúlt napok során egy rakás fényképet készítettünk, a mai bejegyzésben ezeket osztjuk meg a nagyérdeművel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés