Hirdetés

LG blog: körablakos, minőségi tok a G3-hoz

Már a G3 bemutatásakor meg tudtuk tapogatni nem csak magát a készüléket, hanem a speciálisan ehhez a modellhez készített tokot is. A kifejezetten mutatós tartozék nem csak abban jeleskedik, hogy védi a telefont, de apró trükkökkel olyan egyedi használhatóságot is ad, ami miatt az embernek eszébe sem jut, hogy kivegye a masinát a helyéről.


[+]

A Quick Circle fantázianevű tok legfontosabb ékessége a kör alakú ablak. Mivel kifejezetten a G3-hoz készült, ezért a telefon teljes mértékben együttműködik vele, a szoftver nem csak azt érzékeli, hogy rajta van a tok, hanem annak kinyitását és becsukását is észreveszi, a kör alakú ablakon keresztül pedig az alapfunkciók is simán elérhetők. A fehér "ruha" balra nyitható ki, a legfontosabb pontokon azonban kivágást kapott a tok. Alul és felül nincs burkolat, így a csatlakozók könnyen elérhetők, természetesen a hátul elhelyezett gombok és a kamera is szabadon maradtak, akárcsak elöl az értesítési led, illetve a beszédhangszóró. A tok felső része puha, kellemes tapintsú, szövetszerű felületet kapott, a hátsó terület ennél merevebb.


[+]

A kör alakú ablakon keresztül kettős kattintással feléleszthető a telefon, alapesetben egy órát látunk (többféle séma áll rendelkezésünkre), ezen az értesítések ikonjai is helyet kapnak. Ha ujjunkat vízszintesen elhúzzuk az órán, akkor egy látványos animációt használva a számlap megfordul és maximum hat ikont fogunk itt találni. Többet nem lehet kitenni, kevesebbet igen, de csak azoknak az alkalmazásoknak van ilyen felülete, amelyeket az LG megvariált ennek érdekében. Sajnos éppen ezért mondjuk a naptár, vagy éppen az email kliens nem érhető el a kör alakú ablakon át.

A hat ikon közül a beállítások fixen megvannak, itt lehet az óra számlapját cserélgetni. Elérhető az LG Health a legfontosabb adatokkal (lépések), a zenelejátszó vezérlése, de még fotózni is tudunk a fedlap felnyitása nélkül. A kör alakú területen látjuk a keresőt, csak meg kell érinteni a felületet az exponáláshoz. Megnézhetjük a bejövő üzeneteket, a nem fogadott hívásokat (illetve a teljes híváslistát is). Az egyik legjobb funkció, hogy a tok babrálása nélkül is fogadhatunk és idíthatunk hívásokat, hiszen sem a beszédhangszóró, sem a mikrofon nincs fedve. A bejövő eseményeket is jelzi a telefon, de ahhoz már persze ki kell nyitnunk a fedlapot, ha mondjuk egy SMS-re szeretnénk válaszolni.

A tok egyébként csak pár milliméterrel dobja meg a méreteket. A fedlapot teljesen hátra lehet csapni, a kör alakú kivágás pont szabadon hagyja a kamerát és a gombokat, tehát akkor sem kell kiszedni a telefont a helyéről, ha a teljes kijelzőt használva szeretnénk mondjuk fotózni. Nekem egyetlen dolog hiányzott, örültem volna, ha a fedlap valahol félúton meg tud állni és kvázi asztali tartóként funkcionálva megtartja a vízszintes helyzetű telefont az asztalon, ez videózáshoz jól jönne.

Ez azonban csak apró hiányosság, összességében inkább azt lehet mondani, hogy a G3-hoz remekül passzol egy ilyen kiegészítő, egyrészt igen magas a menőségi faktora, minden ismerősöm meg akarta nézni, hogy a kör alakú ablakban mi látható, másrészt védi is a készüléket, amely egyébként tok nélkül is elég jól néz ki. További jó hír, hogy nem csak az LG gyárthat és forgalmazhat ilyen tokot, már most is igen sokféle, szintén kör alakú ablakkal rendelkező tok érhető el online boltokban, az eredeti LG tok ára kissé talán borsos (12 ezer forint körül alakul), de az utángyártott verziók olcsóbban elérhetők, hiszen maga a tok nem tartalmaz semmi spéci elektronikát, a kör alakú interfész és a beállítási lehetőségek sokoldalúsága a G3 szoftverét dicsérik. Arra viszont érdemes figyelni, hogy kétféle tok is létezik a G3-hoz. Amit mi próbáltunk, abba kvázi bele kellett pattintani a készüléket, de van olyan is, amely az eredeti hátlapot is lecseréli. Ez adott esetben azért lehet praktikusabb (bár jellemzően drágább), mert így nem veszíti el a vezeték nélküli tölthetőség lehetőségét a telefon, egy hagyományos, bepattintós toknál előfordulhat, hogy már túl távol kerül a két tekercs egymástól és nem tudja felvenni a töltést a készülék.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés