Hirdetés

LG blog: A gyártó válaszol (1. rész)

Jobb későn, mint soha, tartja a mondás. Ha valamikor, most valóban helytálló ez az állítás, mert bár másfél hónap kellett hozzá, de a koreai gyártó végül elküldte a válaszokat azokra a kérdésekre, melyeket felhívásunkra tettek fel nekik a tisztelt olvasók. Mivel rengeteg kérdés, ebből adódóan pedig rengeteg válasz érkezett, a jelenlegieket két részletben közüljük, a következő rész csütörtökön kerül majd élesítésre. Lássuk hát!

Kérdés (er2es)Mikor jönnek ki végre már egy prémium felsőkategóriás készülékkel, konkrétan egy s. galaxys, hd2, i4 ellenféllel? én személy szerint már nagyon várnám...főleg az igen jól sikerült optimus vonalán továbbhaladva
VálaszMég egy kis türelmedet kérjük. Az Optimus családot már az idén és 2011-ben is bővítjük. Így várhatóan lesz olyan köztük, amilyenre vársz.

Kérdés (benc3000): Nekem annyi a kérdésem hogy mikorra várható az Optimus Q és a többi Optimus sorozatú mobil magyar megjelenése. egyébként szeretem az LG-ket most is az használok (egy KS20-at) csak már váltanék
Válasz: Az Optimus család a hazai piacon idén több taggal fog bővülni. Az Optimus Q egyelőre kizárólag a dél-koreai piacon lesz elérhető.

Kérdés (kaller1)plusz 1, meg egy androidos dual simes variánssal megspékelve (lenne rá kereslet)
Válasz: Egyelőre sajnos nem tudunk információval szolgálni.

Kérdés (szqter)Lesz még hivatalos szoftver frissítés az LG Arenához? Vagy legalább új widgetek jöhetnének.
Válasz: Igen, folyamatos a szoftver frissítés a készülékhez, amit a PC Sync szoftverrel lehet letölteni. A hivatalos T-Mobile-os készülék SW verziószáma V10v, a függetlené pedig V10f. Új widgetek megjelenését nem áll módunkban megerősíteni.

Kérdés (straw)Engem az érdekelne hogy lesz-e az optimusnak utódja, kb hasonló vagy kicsivel nagyobb tudással csak mondjuk fém házban, de még az alsókategóriás androidok között.
Válasz: Az Optimus családot már az idén és 2011-ben is bővítjük. A fémházas készülékek az LG kínálatában a felső- és középkategóriában fordulnak elő.

Kérdés (stevve)Gondolom, a Windows Phone 7 rendszerű készülékekről nem nagyon lehet még kérdezősködni, de hová pozicionálnak majd az új MS platformos készülékekkel? Az LG GW910 megerősítést nyerhet? :) Ennek kapcsán merül fel: nagyobb kihozatal lesz Android, WP7 telefonokból vagy inkább csupán 1-1 időről-időre? Illetve egy utolsó: várható a Pop és KP500 nyomdokain valami újdonság az olcsóbb vonalban is?
Válasz: A Windows Phone 7 platform hardveres követelményeit a Microsoft szigorúan betartatja a gyártókkal, mint példul az 1 GHz-es CPU, a nagyméretű, multi-touch kijelző. A Windows Phone 7 operációs rendszerrel működő készülékek az LG kínálatában egyértelműen a felső kategóriába sorolhatók. Az LG GW910 megjelenéséről hazánkban, egyelőre nincs információk. Androidos és WP7-es modellek folyamatosan érkeznek majd, hogy melyik platformból lesz több, nagyban befolyásolja a kereslet és a fogyasztói igények. Az elérhető árú érintőkijelzős kategóriában pedig év végére várhatóak újabb modellek.

Kérdés (mitya221)Mikorra várható a GT540-re 2.1 frissítés? 2.2-esre van esély?
Válasz: Az LG Optimus GT540 2.1-es frissítése október elejére várható.

Kérdés (petypsy): Azt szeretném én is kérdezni h mikor jön ki az LG olyan nagy volumenű készülékkel mint a Samsung a Galaxy S-el vagy a Nokia az N8-al. Meg még azt is h várható e új mobil OS a márkától, mint a Samsung a badával mivel szerintem az S-Class már a többi között egy kissé öregecskének hat mind kezelőfelületben mind szolgáltatásban.
Válasz: Egyelőre nem tudunk információval szolgálni a csúcskategóriás készülékeinkkel kapcsolatban. Saját OS fejlesztését nem tervezzük.

Kérdés (stevve)Olvastam már régebben is, de most megint szemem elé került, hogy az LG 4G vonalon "HD-level, wireless, live video relay" innovációba kezdett valamikor. Szerintük a 4G-nek mekkora mozgástere, jelentősége lehet és van-e ezen a téren előrelépés? LTE vagy WiMax lehet a nyerőbb? Előbbit állítólag itthon már tesztelték is Budapesten - talán a Vodafone.
Válasz: A 4G elterjedését természetesen mi is nagyon várjuk, és igyekszünk majd a technológiát kiszolgáló hardverrel piacra lépni.

Kérdés (draco31)Részemről 3 kérdés volna a GD510-el kapcsolatban:Mikorra várható a következő szoftverfrissítés? Lesz-e benne egyénileg állítható hangszínszabályzó, mint pl. a SonyEricsson-okban? A napelemet hogyan lehet a legjobban kihasználni, használni? A használati utasításában ez van írva: "Amikor a hátlap a készüléken van, tartsa a készüléket a napfény felé és kerülje az árnyékot" Pár sorral később: "Nem ajánlott a napenergiás panelt közvetlen fénysugárzásnak kitenni, mert az túlmelegedést okozhat". Ez kicsit zavaros nekem.
Válasz: Az LG GD510 szoftverfrissítése folyamatos. Az új verziót a PC Sync szoftverrel lehet letölteni. A szoftver fejlesztése várhatóan nem fog kiterjedni az egyénileg állítható hangszínszabályzóra. Harmadik kérdésedre a válasz, hogy a napelemes hátlappal ki lehet tenni a telefont a napra, de javasolt csak a töltés idejére. Ne hagyd kint egész napra, mert a készülék valóban túlmelegedhet.

Kérdés (madstunt)Az LG C710 Aloha (vagy másnéven Optimus Pro) várható-e hazánkban és ha igen esetleg idén jön-e?
Válasz: A készülék hazai bevezetéséről egyelőre nem tudunk információt adni.

Kérdés (turorudi94)Terveznek-e Blackberry készülékeket? Illetve lesznek-e új oprendszerek?
Válasz: Mivel a Blackbarry a RIM tulajdona ezért nem tervezünk ilyen készülékeket. Az operációs rendszerek terén az LG új irányvonalai 2010-ben az Android és a Windows Phone 7.

Kérdés (szentkuti11)LG KP500 tulajdonos vagyok és nagy megelégedéssel használom a gépet, de lassan megért a váltás. Várható-e a közeli vagy távoli jövőben LG S-Classe kezelőfelületű Windowsos vagy Androidos gép? Az LG GW620 támogatni fogja-e a 720x480-as videórögzítést és lesz-e rá 2.1?
Válasz: Az S-Class kezelőfelülettel az LG zárt operációs rendszerű telefonjai rendekeznek. Az Android-os készülékeken az LG Home kezelőfelület található, amit folyamatosan fejlesztünk. Windows Phone 7 platformon jelenleg nem lehetséges saját kezelőfelület alkalmazása. A GW620 szoftverfrissítéséről és a kamera esetleges 720x480-as videórögzítéséről még nincs információnk.

Kérdés (bela5)1.:Melyik gyártót tekinti elsődleges,illetve másodlagos riválisának a piacon az Lg? 2.:A közeljövőben kizárólag az android piacra fognak gyártani drágább készülékeket, vagy párhuzamosan fognak kiadni készülékeket az olcsóbb kategóriába is? (olcsóbb...Gondolok itt a kp500 vonalára) 3.: Fogunk látni időseknek szánt (un. nagyimobilt) az Lg kínálatában? A kérdéseimre szánt válaszokat előre is köszönöm! 
Válasz: Minden olyan mobilgyártó konkurensünk, aki hasonló felhasználói igények kielégítésére fókuszál termékeivel, mint az LG. Igyekszünk minden felhasználó "kedvében járni", így lesznek Anroidos és zárt operációs rendszerű érintőképernyős készülékeink is lehető legtöbb árkategóriában. Kimondottan "nagyimobilunk" nincs, a jövőbeni gyártásáról pedig még nincs információnk.

Kérdés (deja vu)Az optimus q, és az optimus z felsőkategóriás készülék ami fölvehetné a versenyt a desire, galaxy s készülékekkel szemben, akkor csak miért Dél-Koreában kapható? Készen vannak, nem kéne sokat fejlesztésekre költeni, így is bajban van a cég, mivel szinte csak az alsó-közép kategóriás készülékeik fogynak, és nincs rajta haszon, ezeken meg lehetne kaszírozni.
Válasz:
Az említett készülékek valóban csak a dél-korai piacon lesznek elérhetők. Más a portfóliónk ugyanis Európában, más az Egyesült Államokban és más Koreában. Ennek ellenére vannak olyan modellek, amelyek minden kontinensen elérhetők, kisebb nagyobb különbségekkel. Hazánkban az alsó-közép kategóriás mellett a felsőkategóriás készülékekre is fókuszálunk és fogunk a jövőben is.

Kérdés (ooker82): Kijött tavaly a viewty smart-azaz a ku990 utódja,mely nagyon szép telefon...sokat el is lehetett volna belőle adni,de a xenon vaku hiánya miatt..lényegébe semmilyen fogyást nem lehet felmutatni róla...Egy fényképezős telefont xenon vaku nélül kiadni..Ennek mi értelme??Én is csak ez miatt nem vettem... A crystal még ütősebb telefon lehetett volna,az meg a tv kampány elmaradása miatt nem fogyott, nameg a szolgáltatóhoz való bekerülés...pedig bármely embernek leesett volna az álla attól a telefontól ,egy tv-ben látott rövidfilm láttán..és lehetett volna olyan nagy sikerű telefon mint a shine.. A kérdésem az lenne,hogy várható e xenon vakus készülék ebben az évben...és,hogy az gc990 louvre tipusú 12 mp es készülék,mért nem kerül forgalmazásra???Ezt Varsóban mutatták be tavaly... És mégegy kérdés: A tényleges divx,xvid lejátszás mikor lesz megoldva az lg készülékekben???nemcsak 352x288 ig..hanem 800x600 ig ,HD esetében pedig 1280x720-ig. Mert ez így értelmetlen, rá van írva minden dobozra, hogy divx és mégis konvertálgatni kell...
Válasz: Azt tapasztaltuk, hogy a felhasználók egy része a LED-es másik része a Xenon vakut részesíti előnyben, egyszerre nem lehet mindkét "tábornak" kedvezni. A kérdésedre, hogy érkezik-e Xenon vakus készülék, sajnos egyelőre nem tudunk válaszolni. A Crystal telefon a pártatlan technológiai újítása miatt magasabb árkategóriát képviselt, mint a hasonló funkciókkal felruházott társai, és kizárólag open marketen lehett megvásárolni. Ezért maradt el a TV kampány is.A GC990 Louvre készülék nem került az európai piacra, így hazánkban sem vezetjük be.Készüléktől függően változó lehet a DivX lejátszási képesség, a készülékek fejlettsége és hardware-es képességeik folyamatosan egyre jobbak lesznek, igy ezzel párhuzamosan a lejátszás is egyre jobbá fog válni. A konvertáló program pedig minden arra alkalmas készülék gyári CD-jén megtalálható.

Csütörtökön folytatjuk, a kérdéseket pedig továbbra is várjuk ebbe a fórumtémába!

Bocha

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés