Hirdetés

LG blog: 50 gigabájtos felhő minden LG mobilhoz

Felhő, felhő, felhő, ősszel ez még aktuálisabb téma, de természetesen itt nem a meteorológia jelenségről van szó, hanem azokról a szolgáltatásokról, amelyek interneten elérhető tárhelyet biztosítanak. Nem újdonság, hogy egyre inkább tevődik át erre a hangsúly nem csak a céges, hanem már a magánfelhasználóknál is, képeinket, dokumentumainkat, videóinkat is felhőben tároljuk, még ha azt talán sokan nem is tudják. Egy YouTube-ra feltöltött mozgókép is egyfajta felhő jellegű elérés, hiszen a videó nem a saját eszközeinken zabálja a tárhelyet, hanem fent van a neten, ott bármikor elérhető, megnézhető, megosztható.

Az LG a Box nevű szolgálatóval kötött együttműködést. A 2005-ben alapított cég rövid fennállása óta számos díjat besepert már, létezése óta több mint 10 millió felhasználót regisztrált és szolgált ki, tehát egy komoly versenyzőről van szó a felhő alapú szolgáltatások piacán. Az LG okostelefonosok tulajdonosai számára 50 gigabájtos tárhelyet biztosítanak, ami ötször nagyobb terület, mint ami egyébként ingyenesen igénybe vehető. A Box fiókunk életünk végéig is elkísérhet minket (persze dönthetünk másképp), ehhez 2014. szeptember 30-ig kell letölteni a Google Play áruházból a kliensszoftvert és regisztrálni a szolgáltatást.

A Box - akárcsak a többi felhős megoldás - beköltözik az Androidba, egyrészt a kliens használatával tudunk különböző fájlműveleteket intézni, másrészt pedig a Box tárhelyre való feltöltés lehetősége bekerül a megosztási opciók közé, hogy egy-egy fénykép elkattintását követően azt egyből fel is tudjuk tölteni a felhőbe. Gondoltak a biztonságra is: ha kérjük akkor a Box csak egy általunk választott jelszó megadása után nyitja meg online tárhelyünket, így ha illetéktelen kezekbe kerül a telefonunk, akkor sem kell attól tartanunk, hogy mások belekukkantanak a neten tárolt anyagainkba. A Box másik - sokszor a konkurenciánál hiányzó - fontos funkciója, hogy a telefonba tett SD kártyáról egyszerre nagyobb mennyiségű fájl is feltölthető, ami jól jöhet egy adatmentés során. További jó hír, hogy az app már most támogatja a 4.4-es Androidot, ugyanakkor viszont fontos limitáció, hogy a 250 megabájtnál nagyobb méretű fájlok feltöltése nem engedélyezett.

Ezzel a lépéssel az LG bizonyítja elkötelezettségét az innovatív szolgáltatásokkal kapcsolatban, s reméljük, hogy további hasonló megállapodások születnek majd a jövőben, amelyek tovább szolgálhatják a felhasználók kényelmét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Hirdetés