Hirdetés

Lassan erősödik a Nougat

Több mint fél éve indult el a legújabb Android főverzió, a 7.0 Nougat, de ahogy az lenni szokott, nagyon lassan foglalja el a részesedésekkel kapcsolatos diagramot. A néhány napja véget ért MWC-n nagyon sok gépet mutattak be ezzel a főverzióval, ám ezek jelentős részét még kapni sem lehet, inkább azért léphetett előre 1,2%-ról 2,8%-ra az összesített Nougat-statisztika, mert egyre több OnePlus, Samsung, Huawei és Sony csúcsmobil kapott OTA frissítést februárban.

Rengeteg készüléken fut Lollipop és Marshmallow
Rengeteg készüléken fut Lollipop és Marshmallow [+]

Fejlődött a Marshmallow is, 30,7%-ról ugrott 31,3%-ra, a legtöbb eszközön azonban még mindig Lollipop fut, az aktív kütyük 32,5%-a van 5-ös verziószámon. A Jelly Bean még mindig meghaladja a 10%-ot, annál régebbi rendszer azonban egyáltalán nem jellemző, a Gingerbread és az Ice Cream Sandwich 1-1%-kal zárta a hónapot, a Froyo pedig már több hónapja nincs a térképen, még a 0,1%-ot sem éri el. Remélhetőleg a Nougat rendszerrel futó, de elérhetőbb árú készülékek fel tudják dobni a következő hónap statisztikáját, és a bugok miatt visszahívott frissítések is végleges formát öltenek a következő néhány hétben.

Azóta történt

Előzmények

  • Android Nougat rendszerbemutató

    Kivesézzük a legújabb zöld robotos verzió minden csínját-bínját, beleértve az osztott képernyős elrendezést, az újfajta értesítéseket és a fájlszintű titkosítást.

  • Elstartolt és telepíthető az Android 7.0 Nougat!

    Osztott képernyős mód, kiterjesztett Doze, átrendezhető kapcsolók, új emojik, informatívabb értesítések és sok-sok újdonság a mindennél korábban közzétett főverzióban.

Hirdetés