Hirdetés

Komoly frissítéseket kap a Huawei P30 Pro

A Bluetootht, a kijelző feszültségszabályozását és a képminőséget javítja a legújabb rendszerfrissítés.

A Huawei P30 Pro vaskos rendszerfrisítést kap, ami még mindig nem az Android Q alapokra épített EMUI 10, viszont számos újítást tartalmaz. Az EMUI 9.1.0.178-val elérhető változtatások elsősorban a megjelenítő feszültségszabályozását, a Bluetootht és a képminőséget érintik. A panelt impulzusszélesség-moduláció (PWM) helyett az áramerősség és a feszültség szabályozásával kezeli a rendszer, ezzel kiküszöbölhető az AMOLED alacsony fényerőnél tapasztalható villódzása, amire egyes felhasználók fizikailag érzékenyek.

Ez viszont a színek torzulásával járhat, mivel az OLED panelek esetében a megjelenített szín összefügg az áramerősségtől, de aki érzékeny a sokak által nem is érzékelhető vibrálásra, inkább szavaznak a DC dimming technológiával szabályozott kijelzőre. A következő újítás a Bluetootht érinti, a leírás alapján az aptX LL protokollhoz hasonló funkció kerül implementálásra, ami késlekedésmentes audio és video szinkronizálást és nagy felbontású átvitelt tesz lehetővé.


[+]

A képminőség valószerűbb és természetesebb színekkel fejlődik, az előlapi kamera pedig két arcot is képes lesz felismerni, így több felhasználó is biztonságosan használhatja az eszközt. Ezzel együtt az ujjlenyomat-olvasó teljesítményén is javítottak, bár, azt nem kötötték a felhasználók orrára, hogy pontosan hogyan, de az az adatokat újra meg kell adni, ha évezni szeretnénk mindezt. Ezeken kívül apróbb hibajavítások és természetesen a rendszerstabilitás fokozása is szerepel a change logban. A frissítés a napokban válik elérhetővé világszerte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés