Kibír-e két órát az LG G4 a víz alatt?

Azért, hogy az IP kódjelű por- és csepp/vízállósági szabványnak az ilyen minősítésű készülékek megfeleljenek, komoly minőségbiztosítási teszteken kell átesniük, és amennyiben mondjuk egy IP68-as mobil egy pocsolyában landol, a készülékház sehol nem ázhat be. Akinek tehát fontos a víz elleni védelem, jól teszi, ha IP-szabvány alapján választ mobilt, ez mégsem jelenti azt, hogy ilyen minősítéssel nem rendelkező készülékek ne tudnának túlélni egy kisebb csobbanást. A Moto G például több teszt tanúsága szerint is túlél egy vizitet a víz alatt, tavaly pedig Harris Craycraft az LG G3-at is alámerítette, hogy aztán a ház megszáradása után gond nélkül használja a mobilt. Most a G4 a soros.

A fenti videó tanúsága szerint a G4 is jól viselte a búváredzést, bár a víz alatt a képernyő idővel kikapcsolt, a tulajdonos a hátlap lepattintása után pedig megállapította, hogy az akkumulátor és az antennák környékére is beszökött a víz, pár óra szárítás után mégis gond nélkül tudta használni az LG üdvöskéjét. Bár ez ígéretes, komolyabb víznyomás komolyabb károkat okozhat, és az hogy bejutott a víz a házba, számos nemkívánatos eredménnyel járhat, ráadásul a garancia aligha vonatkozik egy beázott eszközre, tehát semmiképpen sem javallott a fenti tesztet otthon reprodukálni. Azonban a készülékdobálós videókhoz hasonlóan az ilyen tesztek is adhatnak némi nem hivatalos információt a drágán megvásárolt mobiltelefonokról a mindennapok során előforduló balesetek közepette.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG G4 - nehéz rajta fogást találni

    A dél-koreaiak csúcsmodellje nagyon jól teljesít, kiváló képeket készít a 16 megapixeles kamera, szép a Quantum IPS kijelző, és a rendszersebesség is szinte hibátlan.

  • Törésteszten járt az LG G4

    A TechRax máris kipróbálta, hogy az LG G4 mennyire bírja a strapát. Az első ütést még nagyobb gond nélkül elviselte a készülék, a másodiknál kezdődtek a problémák.

  • A G4 még műanyag, a G4 Note már fémházas burkolattal jöhet

    Koreai információk szerint nem az LG G3 folytatása, hanem annak nagy testvére, a pletykaszinten csak G4 Note néven emlegetett készülék öltözik majd először fémköntösbe.

Hirdetés