Hirdetés

Kétféle verzióban érkezik a Honor 5X

Tegnap a Honor leleplezte a 4X utódját, a fémházas Honor 5X-et. A készülék a középkategóriát erősíti, de a hátlapján lévő ujjlenyomat-olvasó minden valószínűség szerint ki fogja emelni a tömegből ezt a mobilt, a gyártó szerint 0,4 másodperc alatt képes felismerni az ujjunkat és eljuttatni minket a kezdőképernyőre, ez egyáltalán nem elképzelhetetlen, hiszen a Honor 7 és a Huawei Mate S is villámgyors biometrikus azonosítóval rendelkezett. A kijelzője 5,5 hüvelykes és 1080 x 1920 pixel felbontású, a hátlapon 13 megapixeles kamera üldögél dupla ledes vaku társaságában, előre pedig 5 megapixeles fényképező jutott.

Kétféle verzióban érkezik a Honor 5X
[+]

A burkolat alatt a 64-bites, nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 615 (MSM8939) lapkakészlet kapott helyet, a processzor négy erősebbik Cortex-A53 magja 1,5 GHz-en pörög, a gyengébbek pedig 1,2 GHz-en. A grafikus feladatokkal az Adreno 405 küzd meg, a RAM pedig modellfüggően lehet 2 vagy 3 gigabájt. A belső tárolóegysége 16 gigabájtos, de microSD segítségével ez könnyedén bővíthető. A hátlap alatt megbúvó akkumulátor 3000 mAh kapacitású és a Quick Charge 3.0 technológiának köszönhetően állítólag 50%-nyi töltöttséget 30 perc alatt lehet beletenni. A készüléknek lesz hagyományos és dual SIM-es változata is, ez utóbbi esetben dual standby üzemmódra kell gondolni. A kisebbik variáns 999 jüanba (átszámítva körülbelül 45 000 forintba) kerül majd Kínában, a drágábbik változatért pedig 1399 jüant (körülbelül 62 000 forintot) kell fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények

  • Honor 7 - emeli a tétet

    Az ár/érték bajnok Honor 6 tavaly nem csak a konkurenciának, hanem a folytatást illetően magának is feladta a leckét. A Honor 7 fémházzal és ujjlenyomat-olvasóval válaszol.

  • Több tiszteletet a Huawei-nek, itt a Honor!

    Berlinben mutatta be a gyártó azt a két készüléket, amelyek egy új brand első modelljei. A Honor 6 és a 3C már Ázsiában debütáltak, Európában is nélkülözik a telefonok a Huawei nevet.

Hirdetés