Két saját tervezésű Xiaomi chipset érkezhet

Bár több gyártó is fordult a MediaTekhez a Qualcomm Snapdragon 810 vélt vagy valós túlmelegedési gondjai miatt, a Xiaomi mégsem ezért fogott állítólag össze a Leadcore-ral „saját” rendszerchipek tervezésére, hiszen a csúcskategóriában a jövőben is együtt kívánnak működni a Qualcommal. A Xiaomi a legtöbb készüléket az alsóbb kategóriákban, minimális profittal értékesíti (a bevétei jelentős része szolgáltatásain keresztül folyik be), és szeretnék a gyártási költségeket visszafogni.

Xiaomi Redmi 2 kézben tartva
A Redmi sorozat lehet a Xiaomi házi rendszerchipek legfőbb haszonélvezője [+]

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az első Xiaomi-Leadcore SoC és az azzal felszerelt mobil valamikor 2016 első felében érkezhet, most pedig azt lehet olvasni a GizmoChina oldalán, hogy nem egy, hanem mindjárt két házi rendszerchip is bemutatkozik majd. Az egyiket a legolcsóbb Redmikbe szánhatja majd a Xiaomi, hogy az olcsó konkurenciával (pl. Meizu m2) fel tudják venni a versenyt, a másikat, amely egy nyolcmagos megoldás lehet, pedig a középkategóriába. Itt is komoly a harc a Kínai Népköztársaságban. A következő Mi csúcskészülék a pletykák szerint marad a Snapdragonnál, méghozzá a 820-asnál, annak jövő évi megjelenése miatt ugyanakkor késhet az Mi5.

Azóta történt

  • Fényképen a „Xiaomi SoC-vel” szerelt mobil

    Egy évvel az első pletykákat követően, miszerint a Xiaomi maga is rendszerchipet kíván tervezni, felbukkant pár kémfotó és némi alapinformáció az első ilyen hardverrel szerelt mobilról.

Előzmények

  • Xiaomi Redmi 2 - érdemes várni rá

    A Xiaomi új, középkategóriás okostelefonja nem sikerült rosszul, de az igazán átütő sikerhez a jelenlegi memóriájának kétszeresére lenne szüksége.

  • Xiaomi Redmi Note 4G - valaMivel gyorsabb

    A 4G-s Xiaomi óriásmobil chipsetet és MIUI verziót cserélt. Lássuk, hogy a nálunk is kapható készülék errefelé is olyan jó ajánlat-e, mint Ázsiában!

  • Xiaomi Redmi 1s - pirospacsi

    Azt mondják, hogy a Xiaomi a kínai Apple. Azért ez persze nincs így, de a MIUI rendszer valóban igen kezes, miközben a Redmi 1s ára még kötelező terhek megfizetése után is versenyképes.

Hirdetés