Két okostelefont is leleplezett az Archos

Nem csak a 101 Saphir nevű strapatablet mutatkozott be a barcelonai kiállítás előtt, hanem két mobilról is lerántották a leplet. Az Archos 50 Graphite az egyszerűbb, olcsóbb darab, 1,5 GHz-es MediaTek MT6737 lapkája még valószínűleg elegendő lehet az öthüvelykes, 720 x 1280 pixel felbontású kijelzőjéhez, az 1 GB RAM azonban vészesen kevésnek tűnik. A 13 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamerával ellátott, 3000 mAh kapacitású, beépített akkumulátort tartalmazó mobil Android 7.0-val startol.

A nagyobbik változat a dupla hátlapi kamerája miatt lehet érdekes
A nagyobbik változat a dupla hátlapi kamerája miatt lehet érdekes [+]

Egy szinttel feljebb áll az Archos 55 Graphite, hiszen nem csak méretben (5,5 hüvelyk), hanem felbontásban is (Full HD) nagyobb a kijelzője, rendszerchipjéhez 2 GB RAM tartozik, és a 13 megapixeles főkameráját 2 megapixeles másodlagos egység segíti ki, főként a bokeh effektű képek elkészítéséhez. Egyéb szempontokból nincs nagy különbség, ugyanúgy 5 megapixeles szelfiket készít, 3000 mAh kapacitású akkumulátort kapott és módosítatlan Android 7.0 rendszerrel fut. A két újdonság várhatóan júniusban kerül piacra.

Előzmények

  • Strapatabletet mutatott be az Archos

    Már, ha egyáltalán van ilyen szó, az viszont biztos, hogy az Archos új táblagépe különösen ellenálló kialakítással rendelkezik.

  • Archos 50 Saphir - kemény képzést kapott

    Újabb androidos strapamobil járt nálunk, túl sok különlegességet nem mutat, de csomó apróságra odafigyeltek a kivitelezésénél, és az árához képest helytálló, amit nyújt.

  • Archos 50 Power - tartalékos közlegény

    Nem hardveres teljesítményével, hanem méretes akkumulátorával hívja fel magára a figyelmet az Archos öthüvelykes középkategóriása, amely szerencsére nem nőtt túl nagyra.

  • Archos 55 Cobalt Plus - csak látszólag fém

    A franciák újdonsága 5,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, és az alsó kategóriás felszereltséggel még nem lenne gond, a 2 gigabájt RAM korrekt, az árazással azonban eléggé mellélőttek.

Hirdetés